15 Ağustos 2009 Cumartesi

Milli Hazırlık, Milli Sevinç...


A Milli Takımımız, 2010 Dünya Kupası grup eleme maçları öncesi yaptığı son hazırlık karşılaşmasında Ukrayna'yı deplasmanda 3-0 yendi. Ukrayna'nın Kiev şehrindeki Valeri Lobanovskiy Stadı'nda oynanan karşılaşmada Milli Takımımızın gollerini Tuncay(58dak.), Servet(63dak.) ve Hamit(65dak.) kaydetti. Açıkçası maçın ilk yarısı çok sıkıcı bir mücadele ile geçti. Rizede oynanan Çaykur Rizespor -Fenerbahçe maçı bile daha fazla heyecan verdi. Maçın ikinci yarısında goller geldi. Birazda hareket tabii. Nihat'ın şuanki görüntüsü ile forma giymesi hem milli takım hemde beşiktaş için pek hayırlı olmaz. Sercan ikinci yarıda Nihat'ın yerine oyuna girince forvet hattına hareketlilik geldi. Nuri Şahinin maç boyunca ne oynadığını ve neden oynadığını açıkçası anlamadım. Servet, Shevcehnko karşısında bu sefer daha hızlı idi. :) Hamit, Tuncay ve Arda Milli takımın tüm yükünü çeker bir görüntü hakim. Ayha'nın yerine ikinci yarıda giren ve Trabzonspor'u Sivasspor önünde attığı müthiş golle galibiyete taşıyan Sercan ise milli takıma iyice göz kırptı. Milli formayı giymesi önümüzdeki maçlarda milli takım için büyük bir artı olacaktır. Sonuç olarak maçı 3-0 kazandık. Skor iyi ancak bu oyun ile dünya kupası grup eleme maçları için hazır olduğumuzu düşünmüyorum. Temennim bu düşüncemde yanılıyorumdur ve Milli takımımız grup eleme maçlarından yüzünün akıyla çıkar.

Rize'de Dostluk Kazandı...


Çaykur Rizespor'a yeni stadı hayırlı olsun. Güzel bir stad yapmışlar. Bank Asya 1.ligteki mücedelerinde başarılar diliyorum. Yapılan dostluk maçını takımımız 2-1 kazandı. Rizespor ile yapılan maç Sivasspor maçı öncesi takımız için iyi bir hazırlık maçı oldu.
Mehmet Topuz bu maçta ilk onbirde, kaptan olarak maça başladı. Attığı gollede kalitesini gösterdi. Topuz maç boyunca şık hareketleri yanında mücadelesi ve hırsı ile ilk onbire aday olduğunu kanıtladı. İlk onbirde yer alamayan ancak 18kişilik kadroda bulunan futbolcuların ağırlıklı yer aldığı kadroda Deniz, Gökhan'ın yerinde oynadı ve Mehmet Topuz'un attığı golün asistini yaptı. Deniz bu sene hem sağ bek hemde sol bekte oynadığı iki maçta olumlu bir profil sergiledi. Sanırım Daum bu sene Deniz'e sahanın her mevkiinde değişik görevler vererek joker oyuncu yapacak. Selçuk, Cristian ile uyumlu göründü. Deivid forvette başladığı bu maçta beraberlik gölünü atarken, maç boyunca forvetten ziyade ceza sahası önünde dolaşan forvete dönük orta saha futbolcusu görüntüsü çizdi. Bekir maçta istekli idi. Ancak aldığı sarı kartta olduğu gibi topa müdehalesinde yanlış pozisyon alıyor. Sanırım bu heyecanın getirdiği birşey, zamanla bunu yenerse savunma için iyi bir alternatif olur. Şu an ilkonbir için henuz hazır değil.

Rizespor maçının bir süprizide Özer Hurmacı idi. 75dak. da oyunca Cristian'ın yerine girdi. Ayağına hakim bir futbolcu olarak güzel hareketler yaptı. 15dakikada sahada çizdiği görüntü ile tam hazır olduğunda takımımıza zeginlik katacağını gösterdi. Özer'in, Cristian gibi defansif değil daha ziyade ofansif bir oyun tarzı var. Bu özelliği ile gol gereken maçlarda sahaya girecek ilk altenatiflerden olacaktır. Kısacası yedeklerin performansı umut verici ve hatta ilkonbiri zorlayıcı düzeyde. Sivas maçı öncesi iyi bir görüntü verdi takım.

11 Ağustos 2009 Salı

Stad Açılış Maçı

Çaykur Rizespor - Fenerbahçe Maçı
12 Ağustos Çarşamba
Star TV Saat:19.30 Canlı

Fenerbahçemiz, 12 Ağustos Çarşamba günü, Bank Asya 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor bir dostluk maçı yapacak. Rize Stadı'nın açılışı nedeniyle oynanacak dostluk maçı saat 19.30'da başlayacak ve Star TV'den naklen yayınlanacak.

Milli takım kadrosunda yer alan ve sakat olan oyucularımızın yer almayacağı maçın dostluk havasında güzel bir maç olmasını diliyoruz. Kadroda kendine yer bulumayan futbolcular için bu tür maçlar şans olabilir. Bizede oynamayan futbolcularımızın performanslarını görmek için şans olacak.

10 Ağustos 2009 Pazartesi

10günde 4 maç İstediğimiz oldu

Fenerbahçemiz 10 günde 4 maça çıktı. Bu dört maçlık periyotta Beşiktaş'ı yenerek süper kupayı aldı, Honved'i eleyerek UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turuna yükseldi ve Süper Lig mücadelesine, Denizli deplasmanından galibeyetle dönerek 3 puanla başladı . Taraftarımızın takımına olan inancını ve güvenini boşa çıkarmadı. YOLUN AÇIK OLSUN...

FC Sion Hep Yek

UEFA Avrupa Ligi play-off'ta rakibimiz bu hafta sahasında FC Aarau ile 1-1 berabere kaldı. 10 takımlı isviçre liginde geçen hafta 4. sırada bulunan Sion bu hafta 5. sıraya geriledi. Maçı Enes Fermino'nun golüyle 1-0 önde götüren Sion, FC Aarau'nun ikinci yarının 78.dakikasında oyuna giren oyucusu Artur Ionita'nın, 90.dakikada gelen golüne engel olamayınca kendi sahasında beraberlikle yetinmek zorunda kaldı. FC Sion sahaya kalede Andris Vannis, defansta Jamal Alioui, Martinho Paito, Vilmos Vanczak, Yusuf Mohammed, orta sahada Tarig Chihab, Alvaro Dominguez, Serey Geoffroy,Enes Formino, ileride ise Mobulu Mfuti, Emile Mpenza ilk onbiri ile çıktı. Genel saha dizilişi Fenerbahçemiz ile aynı. 4-2-3-1 şeklinde.

Denizlispor - Fenerbahçe Maçının Ardından


DENİZLİSPOR
Özden, Fatih Yiğen, Bajic, Braga, Emin, Koffi, Adem Çalık, Bangoura, Roberts, Angelov, Murat Hacıoğlu

FENERBAHÇE
Volkan, Gökhan, Bilica, Önder, Vederson, Kazım, Emre, Cristian, Andre Santos, Alex, Güiza

Hakem: Bülent Yıldırım, Erdinç Sezertam, Nihat Mızrak

Maç 2-0 bitti. Tam anlamıyla maç izleme keyfimizi eden bir olay maça damgasını vurdu. 59dak. denizlide elektrik kesintisi nedeniyle stadyum ışıkları gidince maç 40dak. ara sonrasında başlatıldı. Uzatmalarla 34 dak. oynanan maçın bu bölümünde Guiza takımı rahatlatan golü atınca Denizlispor için herşey bitti. Maçta Denizlispor pozisyon bulamazken, Fenerbahçe Gollll kaçırma rekoru kırdı. Denizlispor bu oyun(kaleci-2-3-1-3-1 saha dizilişi) ve bu mantalite ile oynamaya devam ederse gol yeme rekoru kırar bu sene diyorum, üzerinede başka bir şey demiyorum. Haftaya Galatasarayla oynayacak Denizlispor şimdiden yiyeceği golün hesabını yapar artık. Maçta yaşanan talihsiz olaya kadar çok net pozisyonlara giren takımımız Boluspor, Honved maçlarında olduğu gibi kolay bir gabiliyet aldı.


9 Ağustos 2009 Pazar

Fenerbahçemiz Süper Lige Denizlispor Maçı ile Merhaba Diyor

Denizlispor - Fenerbahçe Maçı
Denizli Atatürk Stadında Saat:21.45'te

DENİZLİSPOR

Özden, Ahmet Cebe, Bajic, Koffi, Adem Çalık, Bangoura, Braga, Emin, Güray, Roberts, Angelov

FENERBAHÇE

Volkan, Gökhan, Bilica, Önder, Vederson, Kazım, Emre, Cristian, Andre Santos, Alex, Güiza

Hakem: Bülent Yıldırım, Erdinç Sezertam, Nihat Mızrak

Sahaya Özden, Ahmet Cebe, Branimir Bajic, Damien Koffi, Adem Çalık gibi yeni transferler çıkması beklenen Denizlispor'un nasıl bir mücadele ortaya koyacağı merakla bekliyoruz. Kalede Özden ve onun hemen önünde defansta Koffi ve Bajic savunva göbeğini oluşturacak. Bu üç yeni transfer nasıl bir performans gösterecek ve Denizlispor bu sene ne yapar maç oynanınca öğrenmiş olacağız. Takımımız bildiğimiz onbiri ile sahya çıkacak. Fenerbahçmizin Lige 3puanla başlamasını temenni ediyorum. Başarılar....

KAMAnan Yetmedi...Trabzonspora gülSELAM...

5-0'lık Anderlecht Maçından sonra bu sene Sivassporun bırakın ilk 5'i zorlamayı ilk 10'na girmek için çaba harcayacağını söylemiştik. Trabzon önündede, bu söylediklerimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi Sivasspor. Trabzon'un galibiyetini küçümsemek için söylemiyorum bunu. Ancak Sivas defansının yedikleri ilk golde çizgi halinde durmalarını ve tüm maç boyuncu bu anlayışta bir defans sergilemelerini de anlayamıyorum. Evet Sivasspor geçtiğimiz seneki oyun tarzının dışında bir top oynamaya çalışıyor. Lig ikincisi olmuş bir takım, sürekli kapanan ve kontraatak oyunla kazanan bir görüntü değil rakibe saldıran, rakip kaleyi abluka altına alan ve rakibini bu şekilde yenen bir takım görüntüsü çizen, bu şekilde galibiyetler elde ederek şampiyonluğa oynayan bir takım olma çabası var. Ancak böyle bir anlayış içinde başarı istiyorsan, bu başarıyı getirecek kadroyuda kurman lazım. Maç boyunca Kamanan, Sivassporun tüm ataklarındaki tek isimdi. Ancak bir Kamanan yetmez!!! Sivas yönetimi eğer uygun kadroyu kuramıyorsa, o zaman Sayın Uygun sen kadrona uygun oyun oynayacaksın.

Trabzonspor maç boyunca kontrolü elinde tuttu. Diyebiliriz ki Kamanan'ın şans golü olmasa sivasspor sabaha kadar gol atamaz ve yine Trabzonspor galip gelirdi. Ancak Trabzon için herşey çok yeni 4-5 haftalık bir süreç sonunda Trabzonu değerlendirmek lazım. Sivasspor'u yenmiş olması Trabzonspor hakkında yanılgıya düşürebilir bizi. Öncelikle şunu söyleyelim ki Trabzon geçen seneye göre defans bloğunda daha iyi organize olabiliyor. Sahada pozisyon alışı daha iyi. Ancak maç boyunca iki takımında bir kanat organizasyonu gerçekleştirememiş olmasıda iki takım içinde kaygı verici bir durum. Trabzonspor da ikinci yarı oyuna giren ve attığı ilk şut üst direkte patlayan sonrasında ikinci şutta gölü bulan Ceyhun Gülselam maçı Trabzon'a getirirken izleyici olarak TV başında bizide kendine hayran bıraktı.