21 Ağustos 2009 Cuma

Takım Bu mudur? Budur...

Ne dedik, Lugano bu maçta oynar. Nitekim yönetim yetiştirdi ve Lugano oynadı. Dikkatli gözlerden kaçmamıştır. Eskisi gibi agrasif bir yapıda değildi. Hata yapmadı ama çokta iyi değildi. Antraman eksiği maçın sonlarına doğru gözden kaçmayacak kadar belli oluyordu. Daha güçlü bir rakip karşısında zor anlar yaşayabilirdi. Süper kupa mücadelesinde Beşiktaşla oynadığımız maç dışında şu ana kadar ciddi bir rakiple oynamadık. Galibiyetler hoş ancak bu tip takımlar ile oynanan maçlar aldatıcı olur. Şansımız, takımın toparlanma sürecinde karşılaştığı takımların üst düzey takımlar olmaması. Dolayısıyla maçlar birazda antraman havasında geçiyor. Galibiyetlerde takımı hava sokuyor. Şimdilik bundan iyisi can sağlığı.

Bu maçın en kötü yanı, Daum Joker oyuncusu Deniz'i birkaç haftalığına kaybetti. Sağ bek, sol bek, ön libero derken Sion maçında bu sefer stoper gördük Deniz'i. Oydadığı maçlarda açıkçası iyi performans gösterdi. Deniz bu performansı yakalamışken sakatlanması kayıp oldu fenerbahçemiz için. En kısa zamanda takımda yerini alır umarım.

Şüphesiz maçın adamları oldular. Kazım sağ kanatta gösterdiği çabayı golle süsledi. Andre santos jeneriklik paslaşmalardan sonra Sivasspora attığı golün eşdeğeri olmasada şık bir gole daha imza attı. İkisininden form grafiği hızla yükseliyor. Kazım ve Andre Santos sepmatik hareketleri ile de bağeni kazanırken futbolun da bir oyun olduğunu hatırlatıyorlar böylelikle.

Güiza, okçu çok önemli gol pozisyonlarına girdi ancak hedefi bulamadı ve bu maçtada suskun kaldı. Birkaç pozisyonda da aldığı topu uygun şekilde aktaramayınca da pozisyonlar harcanmış oldu. Mutlaka ekranları başında birçok taraftarıda çeliden çıkarmıştır. Ancak geçen seneki gibi değişen birşey yok yorumları yapıldı maçı izleken. Bu kadar acımasız olunmamalı. Guiza bu sene geçen senekinden çok farklı, farkınıda gösterecektir. Sabır diyorum.

Maçın adamları, Kazım ve Andre Santos onun yanında. Kazımı anladıkta, Santos daha ne olduki ne kadar tanıyorki yapıştırdı duduklarını Semih'e. Kıskanmıyoruz Allah mesut etsin:) Şaka bir tarafa, adamım Semih bu maçla yeşil sahlara ve takıma geri döndü. Adı Semiza olsaydı ve ispanyol pasaportu taşısaydı bugun Real 'de oynuyordu.

Antiparantez: Emre, Cristian, Gökhan'dan bahsetmeye gerek bile yok. Görev adamları görevlerini fazlasıyla yaptılar. Mevkilerinde bir zaaf meydana getirmediler. Üzerinede arkadaşlarına elden geldiğince yardımcı oldular. Her maç üzerine koyarak oynuyorlar. Oyuna Deniz'in yerine giren Önder savunma görevinde iyi idi. Mpenza'nın yakaladığı pozisyonda Lugano'nun açığını kapaya çalışıyordu. Ancak pozisyon üzerine yaftalandı. R. Carlos maçta firikik pozisyonu dışında yoktu. Carlos'a yedek kulübesi görünmeye başladı diyebiliriz. Son olarak kalecimiz Volkan gelelim. Pek iş düşmedi maçta kendisine. Mpenza'nın pozisyonunda çıkarak açıyı kapadı ve sonuçta gol olmadı. Şanslı bir andı. Geçen seneye oranla artık toplara uçmaya başlamış Volkan. Önceleri sadece topun geldiği tarada devriliyordu. Bu hantal görüntüden kurtulmaya başladığını Sivasspor maçında yaptığı kurtarışlarla gösterdi.

Not: Deivid'i unuttuk. O da maçta kendini unutturdu zaten. Şansını değerlendiremiyor ve bu gidişle yedek kulübesi ona da gözükecek.

Sonuç: Hem Puan, Hem Takım Ruhu Kazanıyoruz. Takım Bu mudur? Budur...

Gurur ve Hüzün Bir Arada

UEFA Avrupa Liginde Fenerbahçe ve Galatasaray gurur kaynağı olurken, Sivasspor ve Trabzonspor aldıkları sonuçlarla hüzünlendirdi. Milli gururlar büyük ölçüde gruplara kalmayı da garantilerken, Milli hüzünlerimiz ise gruplar için şanslarını da yok denecek kadar azalttılar.

Milli Gururun Fotoğrafı da FC Sion - Fenerbahçe Maçından

20 Ağustos 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Gemisi Buzdağına Çarpanlar

Şüphesiz diğer kulüplerimizin maçları yanında Sivasspor'un, Shakhtar DONETSK ile oynayacağı maç bu gecenin en zor ve ilginç maçı olacak. İki takımda şampiyonlar ligi gemisini buzdağına çarparak batırdı ve şampiyonlar liginden pekte beklenilmeyen bir şekilde elendi. Shaktar UEFA şampiyonu olarak kendine olan aşırı güveninin, Sivasspor ise tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Şimdi bu iki takım karşı karşıya gelecek. Bir tarafta Kurt teknik adam Mircea Lucescu'nun takımı diğer tarafta Sivasspor'a tarihinde hiç görmediği organizasyonlara katılma şansı sağlayan ancak avrupa tecrübesi az olan asker teknik adam Bülent Uygun takımı.

Shakhtar hem kadro bakımından hemde teknik adamının ligimizi tanıması açısından Sivasspora göre daha şanslı. Sivas şampiyonlar liginden elenmesinin ardından ligte kendi sahasında Trabzonspor ve deplasmanda Fenerbahçe yenilgilerinin hayal kırıklığı içinde çıkacak bu maça. Sivasspor yenilgilerin vediği olumsuz etki altında UEFA Şampiyonun önünde neler yapacak, Avrupa Ligine kalmasını sağlayacak bir skor elde edebilecekmi göreceğiz. Yüreğim Sivasspor'un bu maçta iyi bir sonuç alması ve ikinci maç sonunda eleyen ekip olmasından yana. Ancak şimdiye kadar ki Sivasspor yorumlarım

Konu ilgili diğer yazılar:
Fenerbahçe - Sivasspor Maçının Ardından
Fenerbahçe - Sivasspor Maç Öncesi
KAMAnan Yetmedi...Trabzonspora gülSELAM...
Anderlecht - Sivasspor Maç Yorumu

sonrası bu yazdıklarım ışığında ben Shakhtar maçında Sivasspordan umut beklemiyorum. Avrupa macerası açıkçası Sivassporun için bence burada biter.

19 Ağustos 2009 Çarşamba

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Maç Yayınları

SION - FENERBAHÇE
21.30'dan itibaren D Smartta Euro Futbol Kanalı ile D Smart Loca1 Kanallarından Canlı Yayınlanacak.

GALATASARAY -FC Levadia TALLINN
21.45'ten itibaren D Smartta Futbol Smart kanalı ile HDTV ve Loca2 Kanallarından Canlı Yayınlanacak.

TRABZONSPOR - TOULOUSE
19:45'ten itibaren D Smartta Futbol Smart ve Loca 2 Kanallarından Canlı Yayınlanacak.

SİVASSPOR - SHAKTAR DONETSK
21.00'den itibaren Show TV'den Canlı Yayınlanacak.

TÜM TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Lugano Ayağının Tozuyla...

Gelir gelmez ayağının tozuyla sivas maçını izlemek üzere stadın yolunu tuttu. Taraftar çoktan pankartını hazırlamış ve asmıştı. Lugano'yu bağrına bastı taraftar. Geldi-gelmedi, anlaştı-anlaşmadı derken, Logano ayağının tozu ile bugün ilk antremanada çıkıverdi. Spor yorumcularının birçoğu yaklaşık 45 gündür antremen yapmayan Lugano'nun tam hazır olması için 1ay gerekiyor diyor. Ancak yaklaşan Sion maçında sahada görürseniz şaşmayın diyorum bende. Son zamanlarda işin doğrusu Önder bir hayli yol almıştı. Tamam sivas maçında birkaç hatası oldu ama o hataları Luganoda yapıyordu. Moral olarak biraz Önder Lugano'nun gelişi ile demorilize olacaktır. Ancak şu unutulmamalı 2yabancı saha kenarında oturacak. Alex'in sakatlığı nedeniyle onun mevkisinde ya Deivid ya da Mehmet Topuz görev yapacak. Andre santos yerini garantilemiş görünüyor. Guiza şuan altenatifi semih'in sakatlığı nedeniyle kadroda. Cristian, R. Carlos, Bilica ve Lugano bakalım bu 4 isimden hangisini lig maçlarında yedek bırakacak DAUM.

FC Sion Dü Se

UEFA Avrupa Ligi play-off'ta rakibimiz bu hafta sahasında FC Zürich ile 3-3 berabere kaldı. FC Sion sahaya kalede Andris Vannis, defansta Jamal Alioui, Martinho Paito, Vilmos Vanczak, Tarig Chihab, orta sahada Alvaro Dominguez, Serey Geoffroy,Enes Formino, Nicolas Marin, Goran Obradovic ileride ise Emile Mpenza ilk onbiri ile çıktı.

8. dakikada Nicolas Marin'in gölüyle öne geçen Sion'un gölüne Margairaz 39.dak cevap verdi ve skoru eşitledi. 42.dakikada Obradovic'in gölüyle ilk yarıyı 2-1 önde bitiren Sion, 2.yarının 55. dakikasında penaltıdan Dominquez'in gölü ile 3-1 öne geçti. Sokuru korumaya çalışan Sion, 71. dakikada Tihinen ve 89.dakikada penaltıdan Vonlanthen'in gollerine engel olamayınca sahasında Zürich ile 3-3 berabere kalmaktan kurtulamadı. 6. hafta sonunda 12 gol atıp kalesinde 11 gol gören Sion, 2 galibet 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak 8 puan topladı.

Konuyla ilgili diğer yazılar:

FC Sion Hep Yek

Sıradaki FC Sion

16 Ağustos 2009 Pazar

Fenerbahçe - Sivasspor Maçının Ardından


Bu gece 70 dakika kapanan bir Sivasspor vardı sahada. Dolayısıyla herkesin maç izleme keyfini kaçırdı Sivasspor. Gol geldikten sonra savunma yapmayı bırakınca da sonuç 3-0 oldu. Maç öncesi Sivasspor'un bu sene oyun tarzındaki değişime dikkat çekmiştik. Ancak bu akşam Sivasspor üst üste gelen başarısızlık nedeniyle geçen sene oynadığı tipik oyununu oynamaya çalıştı. Eğer Sivas bir değişim yapacak ise böyle bir ileri iki geri mantığı ile o değişimi gerçekleştiremez. Anderlecth maçından bugüne kadar Sivassporda hiçbir gelişme olmadığı gibi aksine geri dönüş var. Yine söylüyorum bu Sivasspor bırakın ilk beşi zorlamayı bu sene ilk 1o içinde yer alırsa kendini şanslı saymalı.

Takımımız bu akşam istekli idi. Alex'in sakatlanması ve oyundan çıkması pozisyon üretmemizde bizi zorladı. Alex'in adelesinde bir yırtık ve çekme olduğu dolayısyla 2 hafta sahalardan uzak kalacağı ve ancak bir ay sonra ilk onbirde sahaya çıkabilecği bildirildi. Geşmiş olsun Kaptan... Karşımızda bizi zorlayabilecek bir takım olmadığı içinde maçı rahat kazandık. Andre Santos maçın en güzel hareketini yaptı ve golünü attı. Takımımız ikinci haftayıda 3 puanla kapadı. Başarılar Fenerbahçem...

Lugano ile TEKRAR

Fenerbahçemizde kalıp kalmayacağı yılan hikayesine dönen Uruguaylı futbolcu Diego Lugano, Fenerbahçe ile anlaşma imzaladığını açıkladı. Resmi internet sitemizdende bu durum doğrulandı. Luganonun bugün 15.30'da istanbula geleceği ve anlaşma imzalayacağı bildirildi. Kısacası Lugano Fenerbahçe ile yola devam edecek. Anlamsız süreven kahramanımız kendine sığınacak en uygun limanı buldu ve doğruyu yaptı. Lugano anketimiz biliyorsunuz bu hikaye sonlanıncaya kadar devam edecek demiştik. İşte Anketin sonucu:

Luggano kendi internet sitesinden: ''Fenerbahçe ile tekrar anlaşmış olmaktan çok mutluyum. Özellikle kulübümün beni takımda görmek için gösterdiği çaba ve ısrardan gurur duydum. Bu benim kulübe geride kalan üç yılda ne kadar iyi hizmet ettiğimi gösteriyor. Taraftarların bana ilgisi, Fenerbahçe'nin büyüklüğü ve aileminİstanbul'da kendini rahat hissetmesi kontratımın yenilenmesinde büyük rol oynadı. Bu hayatımda verdiğim en büyük kararlardan biri çünkü geleceğimi etkileyecek. Eminim gelecek dört yılda hem Türkiye'de hem de Avrupa'da önemli şampiyonluklar yaşayacağız. Çünkü Fenerbahçe taraftarı bunu hak ediyor.'' diyerek taraftara mesaj yolladı.

Konu ile ilgili diğer yazılar:
Anlamsız Serüvenlerin Kahramanları
Christian Poulsen, Arjen Robben , Andriy Shevchenko Transfer Haberleri

EDİT YAZI:
Evet, Lugano İstanbulda. Taraftar Lugano'nun gelişini coşkuyla karşıladı. Umarım bu ilgiye laik olursun Lugano. Takımımız için en mantıklı transferdin ve bu gerçekleşti. Ancak anlaşma sürecinde yaşadığın ve yaşattığın gel gitlerde sana karşı bir tepkide yaratmadı değil. Bu akşam oynanacak Sivasspor maçını izlemek için ayağının tozuyla stada gidecek olan Lugano'ya bakalım stadta nasıl bir karşılama olacak. Merakla bekliyorum.

Fenerbahçe - Sivasspor Maç Öncesi

Turkcell Süper Lig 2. Hafta
Fenerbahçe - Sivasspor Maçı
Saat: 21.oo'da
Takımımız Süper Lig mücadelesine bugün kendi sahasında Sivasspor Maçı ile devam edecek. Sivassporun bu dönemki performansı bilmeyen yoktur. Anderlecht 'e elenen ve çıktığı ilk süperlig mücadelesinde Trabzonspor'a mağlup olan Yiğidolar bu akşam Fenerbahçemiz önünde daha fazla efor harcayacaklar. Kendilerini ispatlamak ve içinde bulundukları kabustan çıkış olarak olarak gördükleri maçta sonuna kadar mücadele edeceklerdir. Ancak Sivasspor'un defans anlayışındaki çizgi halinde oynama ve atak organizasyon eksikliklerini 1haftada düzeltebileceklerini düşünmüyorum. Daha evvelde söylemiştim sivas ligte gösterdiği başarının arkasından oyun tarzını değiştirmişti. Hücum yapmaya çalışan ve rakiplerinin oyununa göre değil kendi oyun anlayışını sahaya yansıtma çalışan bir anlayışı geliştirmeye çalışıyorlar. Bu anlayış için kadrosu yeterli olmayan Sivasspor önünde bu akşam takımımızın galibiyet alacağına inanıyorum. Kanat organizasyonu ile Sivasspor savunmasını aşmak ve gol bulmak kolay. Bu şekilde bir oyun tarzı benimsersek 3 puana en yakın takım biz oluruz.

Muhtemel onbirler:
FENERBAHÇE
Volkan, Gökhan, Bilica, Önder, Vederson, Deivid, Emre, Cristian, Andre Santos, Alex, Güiza

SİVASSPOR
Petkoviç, Yasin, Hayrettin, Sedat, Murat, Onur, Cihan, Kadir, Musa, İbrahim, Kamanan

Konuyla ilgili diğer yazılar:

10 Numara Milli ?

Takımın Kaptanı Tuncay, Türkiye'de en değerli futbolcu ve Galatasay'ın Kaptanı ve 10 numarası Arda, Avrupa'da oynayan Türk pasaportlu en iyi futbolcumuz Hamit milli takımda oynarken neden Nuri Şahin 10 numaralı milli futbolcu oluyor? Kariyer ve yetenek açısından Tuncay, Arda veya Hamit'ten ne gibi artıları var ki, Nuri 1o numara. Tamam yetenekli geleceği olan bir futbolcu. Ancak milli takımda ve takımında henüz rüştünü ispatlamamış bir futbolcuya 10 numara vermek demek takıma dinamit koymak üzerinede bu çocuğu oturtmaktır. Nuri Şahin henüz bu yükü omuzlarına alacak ne kariyere nede futbol kalitesine sahip. Oldu olacak birde kaptan yapsaydınız. Milli formayı giymek çok kolay olmadığı gibi o formanın 10 numarasıda bu kadar kolay ve pervasızca verilmemeli. Bu durumun en kısa zamanda Fatih Terim tarafından düzeltilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Takımın dengelerini korumak ve futbolun gereklerinin yerine getirmesi için bunun yapılması şart.