5 Eylül 2009 Cumartesi

Haydi Türkiye! 2010'da Güney Afrika'da Seyirci Olma

Milli Takımımız Estonya karşısında galibiyete ulaşarak 2010 Afrika biletini alma yolunda bir aşamayı daha geride bırakmak için sahaya çıkıyor. Milli Takımımız, 86 yıllık tarihinde, 243'ü resmi, 221'i özel olmak üzere geride kalan toplam 464 maçta 163 galibiyet, 111 beraberlik alırken, 190 kez de rakiplerine yenildi.
Kayseri Kadir Has Stadı
Türkiye -Estonya maçı canlı olarak ATV'de
Saat:21.00
Milli Takımımıza Başarılar Diliyoruz

Transfer Dönemi Sonunda Fenerbahçe'de Transfer Politikası

Yakın zamanda tranferler konusunda Sayın Nihat Özdemir, ne dediğini hatırlayalım: "Futbolcu transferinde ilkemiz, ihtiyaç, teknik direktörün görüşü ve kulüp imkanlarını göz önünde bulundurmaktır.'' demiş ve konuşmasına Mehmet Topuz, Özer, Bilica, Bekir transferlerinin de bu ilkeler çerçevesinde yapıldığını, aynı şekilde Dos Santos ve Cristian transferlerinin bu şekilde gerçekleştirildiğini belirterek devam etmiş ve Dos Santos ve Cristian transferlerinde Sportif direktör Aykut Kocama'nın iki kez Brezilya'ya giderek futbolcuların oynadıkları maçları izledikten sonra verdiği rapor doğrultusunda bu transferlerin gerçekleştirildi.'' diyerek izlenen transfer politikasını belirtmişti. Sportif direktör Sayın Aykut Kocaman, Andre Dos Santos ve Cristian Oliveira'nın imza töreninde transferler konususunda, ''Bu iki ismi Daum mu istedi, yoksa siz izleyip beğendiniz, o onay mı verdi?'' sorusu üzerine, “Bunu öğrenseniz ne değişecek? Bu, Fenerbahçe’nin kararı. Benim, Daum’un, yönetimin ortak aldığı bir karar. Transferlerin faydalı olup olmamaları birilerine fatura edilmemeli. Onları biz istedik ve aldık” demesi hafızalarımızda iken, Süper Kupa finalinden sonra Ali Koç ve Nihat Özdemir'den Fenerbahçedeki transfer politikası ile ilgili açıklamalarında, Transfer konusunda Sayın Aykut Kocaman ve Sayın Daum'un ortak kararları ile hareket edildiği ve bundan sonrada bu tip soruların muhataplarınında bu ikilinin olduğu dile getirilmişti. Transfer konusunda Yönetimden, Sayın Aykut Kocamandan ve Sayın Daum'dan gelen açıklamaların spekülasyonlara imkan vermeyecek yönde olması ise bu dönem Fenerbahçesinin uyumunu gösteriyor. Son olarak Sercan Yıldırım transferinde ise ne Sayın Aykut Kocamanın ne Sayın Daum'un nede yönetimden birinin herhangi bir açıklaması olmamış, transfer haberleri de resmi siteden sürekli yalanlanmıştır. Nitekim, bu konuda basında yer alan spekülatif haberlerde ortada iken Sercan transferi gerçekleşmemiştir. Transferde izlenen bu politika geçmişe göre daha uyumlu olup, bu uyum devam eder ve şansızlıklar da yaşanmaz ise gerçekten bu sene şampiyonluğa ve özlenen kupalara ulaşılır.

4 Eylül 2009 Cuma

Ne Oluyoor! Biri Bana da Anlatsın!!!

İsyan Ediyoruz!
burada1
burada2
burada3
burada4
burada5
burada6
burada7
burada8
burada9
Bilet fiyatlarına bugün nerden çıktı bu isyan. Aramızda çete mi var? :) Arkadaşlar Büyükşehir Belediyespor maçına kadar sesimizi anca duyururuz yönetime deyip eylem kararımı aldınız. Neden bundan bizim haberimiz yok:)

3 Eylül 2009 Perşembe

Bitsin Bu Hasret Topuz

Belli ki ligte en az iki hafta takımımızda Emre'yi göremeyeceğiz. Malum Manisaspor maçında görülen kırmızı kartın asgari cesası bu. Daha fazla ceza gelirse de cabası olur. Milli maçlar nedeniyle lige hazır ara verilmişken sakatlıkları geçen futbolcularımız umarım daha iyi çalışır ve takıma girer. Takımda ilk onbir de görmek için beklediğimiz futbolcularımızdan Mehmet TOPUZ'un bu arayı iyi geçirmesi, oynayacağımız Bursaspor maçı için son derece önemli. Teknik Direktörümüz Daum ve teknik heyet bunun için fazla mesai yapmaya başlamış bile. Mehmet'in, sakatlığı dışında oynamaması ile ilgili yapılan bir çok spekülatif haberi, Bursaspor maçında takımda ilk onbirde yer alarak ve oynayacağı muhteşem futbol ile cevaplamasını bekliyorum. Bitsin bu hasret Topuz görelim seni yeşil sahada. Birde resimde Daum, nasıl izliyor öyle kuvvet egzersizindeki Topuz'u.

Muhteşem İkili 2: Aurelio ve Bayram Tutumlu

Bayram Tutumlu, "Kararımızı verdik. Aurelio gelen tekliflere karşın kulübünde kalacak. Çünkü Real Betis Başkanı Manuel Ruiz de Lopera ve teknik direktör Antonio Tapia kalmasını çok istediler" demiş.

Baksen neymiş Kulüp Başkanı ve Tennik direktör istemişte ondan Aurelio kulüpte kalmaya karar vermiş. Herkeste bunu yedi zaten. Hani Türkiye'den büyük takımlar istiyordu. Hani Avrupa da bir takıma her an gidebilirdi. Şimdi böyle mi oldu. 32 yaşında olan futbolcun, Betis'te kariyerine devam eder artık. Sakatlık evresini tamamlayıncaya kadar nekahat dönemini geçirmesi için bekler sonrada yeni transfer dönemi ile tekar ava çıkar Bayram TUTUMLU söylemedi demeyin.

Haa bir de Tutumlu, Aurelio'nun ikinci ligde oynayacak olması kariyerini nasıl etkiler şeklindeki bir soruya ise "Hiç bir şey olmaz. Büyük oyuncuları hiçbir şey etkilemez" şeklinde konuşmuş.

31 yaşını geçmiş bir futbolcu oda bizim bildiğimiz. Ne kariyeri yapacaksa bu yaşta Avrupa da. Kariyer yapacaktı da gitti şimdi de neden geri gelmek ister peki o zaman. Madem kariyerini yükseltiyordu. Betis'te kal, çabala yükselt takımı La Liga'ya, sonrada şampiyonluğu oynat takımı yap kariyer, büyük oyuncu böyle yapar dimi ama. Neden kaçıyorsun ki takımdan. Tabii ne demişler batan gemiyi önce fareler terk edermiş. Atalarımız da biliyormuş hani nerede ne söyleneceğini.

Konuşmasını Tutumlu, "Şimdilik Betis'te devam edeceğiz Devre arasında bir değişiklik olur mu bilemem. Lopera beklentilerimizi karşıladı. Premier Lig'den de çok teklif aldık. Ancak kesin olarak Betis'te kalmaya karar verdik. Önce önümüzdeki süreci göreceğiz. Ara transfer döneminde ne olacağını sonra konuşuruz'' diyerek bitirmiş.

Baksen, La Liga'dan transfer teklifi gelmedi de Premier Lig'den mi geldi. Ara transfer döneminde ne olacağını konuşuruz derken de ava çıkma dönemi için sinyali vermiş şimdiden Sayın TUTUMLU. Anlaşılan Muhteşem İkili serüvenimiz devam edecek.

2 Eylül 2009 Çarşamba

Anket Fenerbahçe Dedi

Sercan haberleri üzerine merak ettik acaba okuyucu üç büyüklerden hangi takının Sercan'a daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyor. Ankete göre Fenerbahçe'nin ihtiyacı varmış. Buradan forvet hattımızın kuvvetledirilmesi gerekliydi düşüncemiz pekiştilmiş oluyor sanırım.
Sercan yazılarımız ilgilinizi çekebilir :

Anket Sonuçları

Guiza takımda kaldı, Lugano ile anlaşıldı. Anketimize katılan izleyici tercihleri ile yönetimimizin aldığı kararlar aynı yönde sonuçlandı. En iyi transferi Fenerbahçemizin yaptığı konusunda görüşü ise zaman ortaya koyacak.

Geçti Borun Pazarı Sür Eşeğini Yeni Transfer Dönemine

Gol atmakta, pozisyona girmekte zorlanınca takım, bizim uşakların aklına Forvet almak gelmiş. Ancak malesef hamsiyi zamanında az yiyen yönetim aklını başına devşirinceye kadar transfer dönemi bitti. Elin takımı seni bekliyordu ya, hesapsız kitapsız oyuncusunu sana versin. ZENgİT başka bağara gel, yani Geçti Borun Pazarı Sür Eşeğini Yeni Transfer Dönemine...

Horoz Ötmeyince

Denizli'nin horuzu 4 hafta boyunca ötmeyi beceremeyince emanet geri alındı. Yemi, suyu herşeyi verilen horozun ötmemesi üzerine şimdi ötmesini sağlayacak yeni emanetçi aranıyor. Yerinde bir karar diyorum. En azından yeni emanetçi, Horozun üzerinde sıkıntı veren bitleri ayıklar, olmadı bir iki rahatsız eden tüyü çekip koparır. Herbir tüy çekip koparılınca horoz can havli ile bağırmaya başlar. Sonunda horoz bağıra bağıra ötmeyi öğrenir. Belki sonra gagalamayı da becerir diyecem ama hint horozu değil ki Denizli'nin horozu. Bu horuzun tüm özelliği sadece uzun uzadıya ötmesi. Yani yeni emanetçi de en fazla ötmeyi öğretir. Bu da sadece horuzun seneye yine aynı kümeste olmasını sağlar belki.

Yazımızdaki benzetmeleri veriyorum (teşbihte hata olmasın). Birde bu şekilde okuyun:) Horoz: Takım Ötme: Oynama Yem, Su: Antreman, kondisyon Emanetçi: Teknikdirektör Bit, Tüy: futbolcu Bağıra bağıra: Sıkıyı görünce Gagalama: Rakibe vurulan darbe Kümes: Lig

Kısacası Ligde oynadığı 3 maç sonunda puanla tanışamayan Denizlispor'da yönetim, teknik direktör Erhan Altın'ın görevine son verdi. Bu kadar çabuk Teknik adam değiştirilmesine karşıyım. Ancak bu sefer Denizlispor yönetimi doğru olanı yaptı. Erhan Altın'ın bir süre dinlenip nerde hata yaptığını düşünmesi lazım. İyi aşçı olmak demek elinde olmayan malzeme ile süper yemek yakmaya çalışmak değil, eldekini değerlendirerek malzemeye uygun en iyi yemeği yapmaktır. İyi teknik adam olmakta elindeki futbolcuların kabiliyetine uygun sistemle mücadele edip, rakibine göre yeri geldiğinde oyun sistemini değiştirerek puan veya puanları almaktır. Yoksa forvet oyuncusundan 30 yaşında sol bek yapmaya çalışmak iyi teknik adam olmak değildir.

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Kabak Tadı Verdi Artık

Fenerbahçe Sercan Yıldırım transferi ile basında çıkan haberler üzerine simdiye kadar
PES DOĞRUSU! ve son olarakta
Yalan Yalan Yalan… başlığı ile resmi siteden tüm bu haberleri yalanladı.

Öte yandan birçok gazetede halan bu transferin gerçekleştiği yönünde haberler var. Birde dün akşam StarTV'de Futbolig programında Sercan'ın menajeri Osman Korkmaz, "Sercan Fener ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Futbolcumuz yarın (bugün) İstanbul'a gidecek" dedi.

Bir tarafatan Kulubümüz resmi internet sitesinden transfer hakkında sürekli yalanlama yapılırken, diğer tarafta bir kısım gazetenin ve Sercan'ın menejerinin transferin gerçekleştiği yönünde açıklamaları var. Kabak tadı verdi artık bu durum diyoruz. 1 eylül gelecek herşey ortaya çıkacak. Transfer gerçekleşse de gerçekleşmese de biz yolumuza devam edeceğiz.

İşin komik tarafı resmi sitemizden bazı haberlere daha öncede yalanlama gelmiş ve haberlerin doğru olduğu ortaya çıkmıştı. Öte yandan basında çıkan birçok haberin de ne kadar AzparaGaz, şişirme ve yalan olduğu da ortada. Tencere dibin kara seninki benden kara sözü ise herşeyi açıklıyor tabii bu durumda.

Alem iyice yalan dolan olmuş, herkes kendine mukayet olsun!!!

Zafer, 'Zafer Benimdir' Diyebilenindir. 90+4

Asılan bu pankart Manisa maçının sonucu için tam anlamı ile cuk diye oturuyor. Gerçi maksadı bir yerlere mesaj göndermek ve günün anlamını vurgulmak için ama evrensel doğruluk içeren bu söz her koşulda bir anlam taşımaktadır. Ulu Önderimiz Atatürk dünyaya mashar olmuş düşünceleri ve söylevleri ile evrensel doğruları halkına bir yol gösterici olarak miras bırakmıştır. Mirasına sahip çıkan Fenerbahçemiz akşamda galibiyete giden yolu bulmuştur.

Ahhh ahhh. Maçtan önce bu adamın saha kenarında olması hem Fenerbahçemiz hemde milli takımımız için büyük kayıp olduğunu belirtmiştik. Bunuda oynanan maçtan sonra çok daha iyi kavradık. Alternatifi olmadığını daha önce belirtmiştik. Nitekim olmayışı önünde oynayan Kazım'ı da bozdu ve Kazım maç boyunca çok kötü bir performans sergiledi. Arkasında oynayan Bekir ile top alış-verişi yapamayınca sağ kanadımız işlerliğini yitirdi. Tabii bu arada Manisasporun kanatları son derece iyi kapadığınıda belirtmek gerekiyor.

Emre Emre Emre ne diyelim bilmiyorum. Kırmızı kart görünceye kadar oynayışı, presi, top kapışı ve mücadelesi ile maçın adamı olma yolunda ilerlerken takımını 10 kişi kalmasına sebep olarak takımını yarı yolda bıraktı. Tamam Emre'ye maç boyunca ölçüsüz çok faul yapılıyor, tamam hakemler, eski hakem müsfettelerinin hedef gösteren yorumları sonucu gaza gelerek Emre'ye yapılanları ve tahrikleri görmezlikten geliyor birde üzerine Emre'ye kart gösteriyor, ama Fenerbahçede kimi zaman kaptanlık pazubandını da takan lider bir futbolcu olarak bütün bu yapılanlara göğüs germeli Emre. Fenerbahçeli olmanın, Süper ligin Fenerbahçe ve diğerleri diye ayrıldığının anlamını kavramak oldunu bilmeli Emre. Bir şekilde bunu anlamalı, anlatılmalı ve buna göre bundan sonra sahada hareketlerini ayarlamalıdır. Kimseye böylece çanak tutmamış ve takımını da yanlız bırakmamış olacaktır böylece.

'90 dakika havlu atmadan saldırdık ve sonunda 3 puanı almayı başardık. Benim atacağım gol sayısından çok takımın kazanması önemli.' maçtan sonraki bu açıklaması ile sonuna kadar galibiyetini kovalamanın ne kadar önemli olduğunu vurguluyor Guiza. Attığı golle takımını öne geçirdi, sahada çok çabaladı, atılan ikinci golde Alex'e topu gönderirken son derece ölçülü idi. İyidi Guiza daha iyi olacak...

Onlar bunu hep yapıyorlar. Alex maçta iki sihirli dokunuş yaptı ve ikiside gol oldu. Maça sonradan girdi takımının hanesine 3puanı yazan golü attı. Fırsatçılığını, zekasını, takipçiliğini kullandı. Zafer, 'Zafer Benimdir' Diyebilenindir diyerek takımını galibiyete taşıdı, onun adı SEMİH.

FLASH!!! Sercan Yıldırım GERÇEĞİ

PES DOĞRUSU! haberi ile resmi siteden yalanlama gelmişti Sercan Yıldırım'ın transfer haberlerine. 1 GÜN KALDI manşeti ile haberin arkasında duran fanatetik gazetesi bugün haklı çıkıyor. Sercan Yıldırım ile kesin olarak anlaşıldı. Resmi siteden bu konu ile ilgili bakalım ne zaman açıklama gelecek takipteyiz....

Konu ile ilgili diğer yazımız:

30 Ağustos 2009 Pazar

Fenerbahçe - Manisaspor

Fenerbahçe - Manisaspor Saat: 21.00'de LigTV'den canlı
Muhtemel onbirler
FENERBAHÇE
Volkan
Önder (Ali) - Bilica - Lugano - Carlos (Vederson)
Baroni - Emre
Kazım - Semih -Andre Santos
Güiza
MANİSASPOR
İlker
Ferhat - Ouedraogo - Dixon - Eren
Burak - Yiğit - Mehmet Nas - Nizamettin - Simpson
Isaac

Geçen 3haftada 2 beraberlik ve sahasında Trabzonspor'u yenerek 1 galibet alan yenilgisiz Manisaspor, bu sene Bursaspor, Eskişehirspor ile birlikte Sivasspor mucizesi beklediğim ve ilk 5'te olabilecek ekiplerden. İyi bir kadro yapısına sahipler. Açıkçası Ligte ve Avrupada oynadığımız maçlar düşünüldüğünde bu gece oynayacağımız ekip şimdiye kadar karşılaştığımız en zor ekip olacak. Bizimde gerçek gücümüzü görmemize yardımcı olacak bu maç. Fenerbahçemizin bu akşam galip gelerek 3 puan alacağını bekliyorum. Açıkçası bir taraftar olarak bunu umuyorumda. Kendi sahamızda taraftarımızın da desteği ile 3 puana ulaşarak amaçladığımız yolda kayıp vermeden devam ederiz. Fenerbahçemiz böyle maçlara daha fazla konsantre oluyor buda bizim açımızdan bir avantaj. Öte yandan antramanda sakatlanan Gökhan'ın olmayışı ise takımımız için bir kayıp.

PES DOĞRUSU! - 1 GÜN KALDI

PES DOĞRUSU! başlığı ile Fenerbahçe resmi sitesinden Sercan Yıldırım ile ilgili çıkan transfer haberleri yalanlanırken, bu gün 1 GÜN KALDI manşeti ile Fanatik gazetesi haberin arkasında durmaya ve haberi vermeye devam ediyor. Fanatik haberde Sercan transferinin bittiği ancak Vedersonun verilmesi konusuna Daum'un karşı çıktığı yazılmış.

Sercan Yıldırım ile ilgili ve çıkan bunca transfer haberi üzerine sitemizde bir anket koyduk. Ankette Fenerbahçe önde gidiyor. Gerçi Üç büyüklerden hangi takım Sercanı alabilir desek ankette Fenerbahçe'nin önde gidişini anlayabilirdim. Ancak anlaşılan Sercan'a en çok Fenerbahçe'nin ihtiyacı var okurlarımıza göre öyle görünüyor. Benim Kanaatim Tabata'yı alan ve gerçekte oynadığı sistem gereği de en çok Sercan'a ihtiyacı olan takım olarak Beşiktaş idi. Düşüncelere saygımız var diyerek sözlerimi Sercanın Fenerbahçe'ye transferi konusundaki düşüncemi belirterek devam edeyim. Fenerbahçe ile ilgili yaptığım yorumlarımda yerli bir forvet oyuncusu ile forvet hattının kuvvetledirilmesi gerektiğini belirtmiştim. Bu düşüncemi korumakla birlikte Vederson'u vererek Sercanı almak hata olur ve üzerine 8 milyon euro tabiki. Türkiyeden bir futbolcuya bu bedeli vererek transfer edilmesini, Mehmet Topuz ve son olarakta Tabata transferinden sonra normal karşılıyorum açıkçası. Maalesef ederinin çok üzerinde maliyetler ile futbolcular transfer edilmek zorunda kalınıyor ülkemizde. Bunun sebebini şu yada bu diyerek açıklamaya çalışsakta Futbol Piyasamızın bu şekilde döndüğü gerçeği değişmiyor. Verilen paradan ziyade transfer için Vedersonun verilmesi hata olur. Bunun dışında kadromuzda beğendiğimiz bir ismi görmek bir taraftar olarak beni de memnun eder.

Fanatik Gazetesi bu konuda ne kadar haklı göreceğiz. Transfer sezonunun son dakikaları bakalım ne kadar hareketli geçecek fazla değil 1-2 gün bekleyeceğiz ve sonucu göreceğiz.

TSL'de Pazar

Gecenin en çekişmeli maçı olmasını beklediğim Tranzonspor - Bursaspor karşılaması, 3 neticeli ancak favorim Bursaspor. Trabzonspor, bu maça kendi sahasında kötü bir sonuç almamak adına kontrollü başlayacaktır. Aynı şekilde Trabzon gibi bir deplasmanda oynuyor olması nedeniyle Bursaspor da kontrollü olacaktır. Gol pozisyonu üretmekte güçlük çeken ve kanat organizasyonu gerçekleştiremeyen Trabzonspor'un, hafta içi oynadığı UEFA Avrupa Ligi play-off maçının yorgunluğunu da bu maçta hissedecektir diye düşünüyorum. Trabzonspor'un ligte istediği sonuçları elde edebilmek için biraz daha zamana ihtiyacı var. Bu maçın sonucu ne olursa olsun taraftar ve yönetim sabretmeli diyorum. İlk yarım saatinin golsüz geçmesini beklediğim maçta gölü önce Bursaspor bulursa Trabzonspor kendi evinde bir malubiyet daha alır. İlk gölü Trabzonspor bulursa mutlaka Bursaspor gol bulacaktır. Maç gollü bereberlik olarak görünüyor %50. Beraberliği bozacak ve kazanacak ekip Bursaspor olabilir %40. Belki herşey Trabzonspor'un istediği gibi olur ve seyircisi önünde bir galibiyet alır%10.

Doğu ve Güneydoğu Anadolunun takımlarının mücadelesinde bakalım gülen taraf hangi takım olacak. Sivasspor bu maçı ligte kendisi için mutlaka bir çıkış maçı olarak görecektir. Avrupa ve Lig'te kötü sonuçlar almasına karşın sezon hazırlıklarına erken başlaması Sivasspor için bir avantaj. Buna karşın sezon hazırlıklarına çok geç başlayan Diyabakırspor ise bunun dezavantajını bu maçta yaşayacak diye düşünüyorum. Maçın ilk yarım saati golsüz geçerse, Sivasspor maçı kolay koparır. Ancak Diyarbakırspor gol bulursa Sivasspor işi zora sokar. Yinede bu Akşam Sivasspor'un kesinlikle galip geleceğini düşünüyorum. Skor tahmininde bulunacak olursak 2-1 yada 2-0.

Kasımpaşa evinde Gençlerbirliğini ağırlıyor. Kasımpaşa kendi klasmanındaki Antalyaspor'a geçen hafta 2-0 mağlup olmuştu. Henüz puanla tanışmayan Kasımpaşa'ın bu akşam Gençlerbirliği karşısında bu nedenle de puan alabileceğini kesinlikle düşünmüyorum. Denizlispor ve Antalyaspor ile beraber bu sene düşme potasındaki ekiplerden biri olarak görünüyor. 3haftadır rakipleri ile berabere kalarak galibiyetle tanışamayan Gençlerbirliği ise bu maçla ligte ilk galibiyetine ulaşarak Ankaraya mutlu döner. Kısacası banko Genlerbirliği diyorum. Skor tahmininde bulunacak olursak o-2 yada 1-2 Gençlerbirliği lehine olur. Bu maçta skorun artması Gençlerbirliğinin gol yollarındaki becerisine bağlı olacak.

TSL Cumartesi Sonuçları 3 te 3

Denizlispor'a zaten şans tanımamıştık. Nitekim Kayserispor da Denizlispor şans tanımadı ve maçı 3-0'lık net bir skorla galibiyete ulaştı. Açıkçası skor tahmini vermemiştim ancak 2-0 biter diye düşünüyordum. Denizlispor'un gol atmadan 3 gol yemesi maç öncesi açıkçası zorlama bir beklenti olurdu. Ancak maç oynanınca gördük ki Denizlispor bu skorla kurtulmuş diyoruz. Anlaşılan kümeye düşmeye bu sene gerçekten hevesli Denizlispor. Ev sahibi favori olduğu maçı net bir skorla kazandı. Bu arada Cangele'nin attığı 2 golde birbirinden güzeldi.
Geçen 3 haftayı değerlendirdiğimizde ve kadrosu yapısı ile Eskişehirspor'un 3puan alacağını bekliyorduk. Nitekim kendi evinde oynamanın avantajı ile maçı kazanarak 3puanı hanesine yazdı. Skor tahmininde bulunsak 2-0 yada 2-1 derdik ki maçta 2-1 bitti. Gerçi maçta takımlar buldukları net pozisyonları gole çevrilebilse skor daha farklı da olabilirdi. İki takımda net pozisyonları gole çeviremeyince maçın sonucu 2-1 de kaldı. Hele Youla'nın kaçırdığı bir gol var ki kaleci ile karşı karşıya bir an o pozisyonda Guzia'yı gördüm gibi geldi :)

Evet açıkçası bir parçada olsa Ankaragücü'nün kendi evinde oynama avantajı ile kazanacağını düşünüyordum. Bunun yanında gerçekte iki takım değerlendirildiğinde bu maçtan bir beraberlik çıkabileceğini belirttik. Ancak anlaşılan, İstanbul B.B iki kere öne geçtiği maçı kazanabilirmiş. Maçın çekişmeli geçeceğini tahmin ediyordum ama bu skor açıkçası beklediğim bir skor değildi. Beraberlik olarak 1-1 yada 0-0 skorları düşünülebilirdi. Ancak kartlı bir maç oluşu, skorun sürekli İstanbul B.B lehine oluşu skoru 2-2'ye taşıdı ve Ankaragücü beraberliği kurtaran taraf oldu. Kendi seyircisi önünde de galibeyete ulaşamayan Ankaragücü'nü sıkıntılı bir süreç bekliyor. Bu arada Ankaragücü adına, Ceyhun kaçırdığı goller ve gördüğü kırmızı kartla maça damgasını vururken takımını da galibiyetten etti. Aynı durum İstanbul B.B.'de Tum için geçerli. İki takımda savunma becerilerini biraz daha arttırabilirlerse ilk 8 içinde yer bulurlar.

Bu Konular İlginizi Çekebilir: