30 Ağustos 2009 Pazar

TSL'de Pazar

Gecenin en çekişmeli maçı olmasını beklediğim Tranzonspor - Bursaspor karşılaması, 3 neticeli ancak favorim Bursaspor. Trabzonspor, bu maça kendi sahasında kötü bir sonuç almamak adına kontrollü başlayacaktır. Aynı şekilde Trabzon gibi bir deplasmanda oynuyor olması nedeniyle Bursaspor da kontrollü olacaktır. Gol pozisyonu üretmekte güçlük çeken ve kanat organizasyonu gerçekleştiremeyen Trabzonspor'un, hafta içi oynadığı UEFA Avrupa Ligi play-off maçının yorgunluğunu da bu maçta hissedecektir diye düşünüyorum. Trabzonspor'un ligte istediği sonuçları elde edebilmek için biraz daha zamana ihtiyacı var. Bu maçın sonucu ne olursa olsun taraftar ve yönetim sabretmeli diyorum. İlk yarım saatinin golsüz geçmesini beklediğim maçta gölü önce Bursaspor bulursa Trabzonspor kendi evinde bir malubiyet daha alır. İlk gölü Trabzonspor bulursa mutlaka Bursaspor gol bulacaktır. Maç gollü bereberlik olarak görünüyor %50. Beraberliği bozacak ve kazanacak ekip Bursaspor olabilir %40. Belki herşey Trabzonspor'un istediği gibi olur ve seyircisi önünde bir galibiyet alır%10.

Doğu ve Güneydoğu Anadolunun takımlarının mücadelesinde bakalım gülen taraf hangi takım olacak. Sivasspor bu maçı ligte kendisi için mutlaka bir çıkış maçı olarak görecektir. Avrupa ve Lig'te kötü sonuçlar almasına karşın sezon hazırlıklarına erken başlaması Sivasspor için bir avantaj. Buna karşın sezon hazırlıklarına çok geç başlayan Diyabakırspor ise bunun dezavantajını bu maçta yaşayacak diye düşünüyorum. Maçın ilk yarım saati golsüz geçerse, Sivasspor maçı kolay koparır. Ancak Diyarbakırspor gol bulursa Sivasspor işi zora sokar. Yinede bu Akşam Sivasspor'un kesinlikle galip geleceğini düşünüyorum. Skor tahmininde bulunacak olursak 2-1 yada 2-0.

Kasımpaşa evinde Gençlerbirliğini ağırlıyor. Kasımpaşa kendi klasmanındaki Antalyaspor'a geçen hafta 2-0 mağlup olmuştu. Henüz puanla tanışmayan Kasımpaşa'ın bu akşam Gençlerbirliği karşısında bu nedenle de puan alabileceğini kesinlikle düşünmüyorum. Denizlispor ve Antalyaspor ile beraber bu sene düşme potasındaki ekiplerden biri olarak görünüyor. 3haftadır rakipleri ile berabere kalarak galibiyetle tanışamayan Gençlerbirliği ise bu maçla ligte ilk galibiyetine ulaşarak Ankaraya mutlu döner. Kısacası banko Genlerbirliği diyorum. Skor tahmininde bulunacak olursak o-2 yada 1-2 Gençlerbirliği lehine olur. Bu maçta skorun artması Gençlerbirliğinin gol yollarındaki becerisine bağlı olacak.

Hiç yorum yok: