17 Temmuz 2009 Cuma

''Tim Borowski'' Fenerbahçe'de

Dün Sayın Daum ''Bayern Münih'ten oyuncu alabiliriz'' demişti. Bugün bu konuda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Adı geçen Futbolcu ise Tim Borowski. Büyük ölçüde Fenerbahçe bu fotbolcunun transferini bitirdi. Bazı basın organları bu transferin haberini geçmeye başladı bile. Ancak şu ana kadar bu konuda kulüpten bir açıklama yapılmadı. Sanırım Brezilyada bulunan Sayın Aykut Kocaman'nın buradaki transfer görüşmeleri ile ilgili gelişmeler beklenip 19.07 pazar günü tranferlerin duyurusu yapılacak. Peki Tim Borowski kimdir?

Tim Borowski
Doğum tarihi: 2 Mayıs 1980 (yaş 29)
Doğum yeri: Neubrandenburg, Almanya
Boyu 1,94 m
Mevkii: Orta Saha

FC Neubrandenburg04 takımının alt yapısından Werder Bremen' e transfer olup 2004 bu takımla şampiyonluk yaşayan Borowski, 2008-2009 sezonunda Bayern Münih'e transfer olmuştur. Alman milli takımınında formasını giyen Borowski hem orta sahanın sol kanadında hemde ön liberoda görev yapabilmektedir.

Saygı ve Sevgi ile gelişmeleri izlemeyi sürdürelim...

16 Temmuz 2009 Perşembe

Daum '3-4 kilit futbolcuya ihtiyacımız var'

Görsel ve yazılı basını takip edenler teknik direktörümüz sayın Daum'un ilk maçla ilgili yorumunu yaparken ''3-4 kilit futbolcuya daha ihtiyaç duymamıza rağmen iyi bir maç oldu'' açıklamasından takım için yapılması gerekli transfer sayısınıda bir anlamda ortaya koydu. Başkanımız ve sportif direktörümüzün bu konuda aksi açıklamaları olsada sayın Daum forvet hattı dışında savunma ve orta saha için bu tabiri kullandı. Ancak ayrıca forvet hattınada en az bir oyuncu alınması gerektiği düşüncemi hala koruyorum. Bakalım gelecek günlerde transfer konusunda ne gibi gelişmeler yaşanacak. Taraftarımız ve tabiki bende de yakın tarih 19.07 yani pazar günü bir transferin açıklanacağı umudu sportif direktörümüz Aykut Kocamanın Birezilya'ya gitmiş olması ile iyice kuvvetlendi.
Saygı ve sevgi ile bekleyin...

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Fenerbahçe transferde nereye gidiyor?

Son iki gündür sözlü ve yazılı basından hem sayın başkanımız Aziz Yıldırım hemde spor direktörümüz sayın Aykut Kocamanı açıklamalarını eminim ki takip ediyorsunuzdur. Bir ön libero, bir de sol kanat veya stoper mevkiine toplam iki oyuncu alınacağı söyleniyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu anlamadım. Neden bu şekilde söylüyorum hemen açıklayayım. Öncelikle biz kaç oyuncu tranfer ettik kaç oyuncuyu gönderdik bir hesap yapalım.

2009-2010 sezonu için Fenerbakçeye gelen giden futbolcular kimler?

Defans bloğundan başlayım.
Gidenler: Can Arat, Yasin Çakmak, Lugano(akibeti henuz tam olarak belli değil)
Gelenler: Bekir İrtegün, Bilica
Sakatlar: Edu( Şu an sakat ve bence bu sezonu sakat olarak geçirir.)
Sözleşmesi devam edenler: Gökhan Gönül, Vederson, R.Carlos, Önder Turacı

Takıma 2 defans oyuncusu alınırken giden ve sakat oyuncular hesaba katılırsa dört kayıp olmuş ve üstelik gelen oyuncularda edu ve lugono'nun oynadığı mevkiye geldiler ki onların oynadığı mevkide diğer alternatif Önder Turacı. Artık göbekteki ikiliyi Sayın Daum nasıl oluşturacak göreceğiz. Bu oyunculardan biri sakatlanır ve biride kart cezalası olursa defans bloğuna koyacak ikinci bir isim yok neden çünkü gönderildiler ve sadece bir transfer yapılması planlanıyor. Geçen sene Galatasarayın sağ bekte yaşadığı problemleri bizde bu sene defans bloğunda yaşayacağız gibi görünüyor. Defans bloğunu göbeği bu halde iken sol kanata bir oyunca alınabileceği söyleniyor bende soruyorum peki neden sağ kanata bir oyuncu düşünülmüyor. solda Vederson,R. Carlos ve sol açıkta uğur boral varken ve zorda kalınırsa orta sahada oynayan bir futbolcu(mesela emre) bu mevkie kaydırılabilecekken, sağ kanatta oynayan gökhanın gönülün neden alternatifi bir futbolcu düşünülmüyor. Gökhan bu durumda bir Vederson bir R. Carlos ve bir Uğur birde alınması düşünülen bir sol kanat oyuncusuna bedelmi oluyor? Bu ne perhiz ne lahana turşusu?

Orta saha bloğuna gelelim şimdi.
Gelenler: Mehmet Topuz, Özer Hurmacı
Gidenler: Gökhan Emreciksin, Özgür Çek, Burak Yılmaz, Gürhan Gürsoy, Maldonado, Josico(akibeti henüz belli değil)
Sözleşmesi devam edenler: Alex, Deivid, Kazım, Emre, Selçuk, Deniz, Uğur, Ali Bilgin

Gelen iki gönderilen altı orta saha futbolcusu ortada iken takımın orta sahası şimdi eskisine göre dahamı kuvvetli? Özer hurmacı imzayı atar atmaz ameliyat oldu. İyileşme süreci ve oynayacak düzeye gelmesi süresi hesaba katılırsa ligin ilk haftalarında bu futbolcudan verim alınamayacak. Mehmet Topuzunda sakatlığının kayserispordaki antreman temposu ile fenerbahçede antreman temosu arasındaki farktan dolayı olduğunu düşünüyorum ki, bir süre boyunca onunda belli bir performansın üstüne çıkamayacağı hesaba katılırsa bu durumda orta saha kuvvetlenmişmi oluyor. Özer hurmacının durumu ortada iken neden alışma periyodunu atlatmış olan ve yine bence Özer Hurmacının kalitesinde olan ve gelecek vadeden Gökhan Emreciksin ve Özgür Çek'i gönderirsin. Durum ortadayken kendimizi kandırmayalım bu transferler ile takıma şuan güç katılmış olmuyor. Öyle söylendiği gibi bırak üç sen bir sene bile şampiyon olamayız. Bu ne perhiz ne lahana turşusu?

Forvet hattını ele alalım şimdi birde?
Gelenler: Yok
Gidenler: İlhan Parlak
Sözleşmesi Devam Edenler: Semih Şentürk, Guiza(Haber yok, Kayıp, Duyan bilen varsa kulübe insanlık namına bildirsin)

Bilemiyorum daha ne diyeyim. Tablo ortada. Elde Forvet olarak tek semih var. Guiza gelsede ne olduğunu geçen sene gördük yorumu size bırakıyorum. Forvet hattı bu durumdayken buraya transfer yapılma gibi düşünce ne başkanımızdan ne de spor direktörümüz Aykut Kocaman tarafından dile getiriliyor.Bu ne perhiz ne lahana turşusu?

Acaba Teknik Direktörümüz Daumun Fenerbahçe TV de yaptığı açıklamalardan haberleri yokmu? En az dört yada beş transfer gerekli derken sayın Daum bunu tarafataramı yoksa yönetimemi söylüyordu?

Onur Karakabak, Furkan Aydın, Abdülkadir Kayalı'yı unutmadım merak etmeyin. Onlar hakkında yorumlarımı burada yapmayacağım. Çünkü üç sene üst üstte şampiyon olacak takım kuracağım diyen başkanımızın bu çocukları hesaba katarak bu sözleri sarfedip, taraftarı ve kongre üyelerini heyacanladırdığını düşünmüyorum.
İlk hazırlık maçımızın ilk onbiri aşağıda bir inceleyin kadroyu geçen seneki kadrodan kuvvetlimi? Ne diyorsunuz?


Saygı ve sevgiyle kalın...

Fenerbahçemizde yabancı transferi daha gecikirmi?

Dün akşam başkanımız sayın Aziz Yıldırım ve dün öğle saatlerinde spor drektörümüz Aykut Kocaman'ın açıklamaları neden transferde bu kadar geciktiğimizi benim bir önceki yazıda yazdıklarımın ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu. Başkanımız, sayın Daum'un istediği mevkilere verdiği isimler doğrultusunda spor drektörümüz Aykut Kocaman'nın bu futbolcuları izlediğini ve uygun isimlerin alıncağını söyledi. Spor drektörümüz Aykut Kocaman ise Brezilyada futbolcu izlediğini ve gerekli raporu yönetime sunduğunu belirtti. Yani bu şu demek oluyor:
Takımın sürekli teknik direktör ve teknik kadroyu değiştirmesi ve kulübün bu konuda belirli bir politikasının olmaması yabancı futbolcu takibi yapılmasını güçleştiriyor. Dolayısıyla da gelen teknik direktör yada menajerlerin tavsiyelerine göre transfer yapmak zorunda kalınıyor. Bu nedenlerle de son ana kadar yabancı transferinde beklenmek zorunda kalınıyor.
Bugün spor drektörümüz Aykut Kocaman'ın yaptığı açıklamada ise transferin bir hafta içinde netlik kazanacağı yönünde. Artık yapılacak transferlerin takıma ne kadar fayda sağlayacağını hepimiz bu sene maçları izlerken göreceğiz. Transferin istanbula gelmesi ve takımla idmalara çıkması içinde bir haftadan daha fazla beklemek gerektiğini de yapılan açıklamalar ve izlenen transfer politikasından anlıyoruz.
Son olarak diyorum ki; Sabır ya taraftar sabır sabreden taraftar sonunda yabacı transferini alır :)
Sevgi ve saygıyla kalın...

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Transferde neyi bekliyorsun Fenerbahçem?

Öncelikle bugünden itibaren yorumlarım ile hayatınıza renk vermeyi umduğum ForeverBig blogundan selamlar :)

Transferde neyi bekliyoruz?

Evet bugün yayın hayatına geçen bloğumuzun ilk konusu daima ve sonsuza denk gönlümüzde en büyük takım olarak kalacak fenerbahçemiz. Sezona olaylı bir şekilde Mehmet Topuz transferi ile başlayan ve arkasından Bilica, Bekir İrtegün ve Özer Hurmacıyı alarak hızlı bir şekilde devam eden ve arkasından iç transferde selçuk ve volkan ile tekrar anlaşan fenerbahçemiz de günler oldu transfer konusunda hiçbir ses çıkmadı. Yapılacak transferlerin, transfer sezonun sonuna bırakılmasını anlamamaktayım. Yönetim bu şekilde gelecek tepkileri en aza indirmeyi düşünüyor ve tepkilerin önüne geçmeyi planlıyorsa (ki oyle olduğunu zannetmiyorum) bu bir hata olur. Taraftarımız sadece sezon başı değil sezon boyunca her daim tepkisini bir şekilde gösterecek zemin ve mekan bulacaktır. Yani korkunun ecele faydası yok. Kulüp yöneticilerimizin bu bekleyiş sırasında taraftarımızı sakinleştirici ve transfer konusunda bilgilendirici bir takım açıklamalarda bulunmaları gerektiği kanaatindeyim. Şimdi konu başlığımızda olan sorumuzun yanıtı arayalım;

1-Bir takım transfer sezonu açılır açılmaz yerli futbolcu tranferi konusunda elini çabuk tutarken yabancı futbolcu tranferini neden hep transfer sezonun sonuna gelindiğinde yapar?
Cvp: Takımın sürekli teknik direktör ve teknik kadroyu değiştirmesi ve kulübün bu konda belirli bir politikasının olmaması yabancı futbolcu takibi yapılmasını güçleştiriyor. Dolayısıyla da gelen teknik direktör yada menajerlerin tavsiyelerine göre transfer yapmak zorunda kalınıyor. Bu nedenlerle de son ana kadar yabancı transferinde beklenmek zorunda kalınıyor.

2- Bir takım neden yerli futbolcu transferinde genelde daha göz önünde olan ve herkesin bildiği futbolcu transferine gider ve neden alt yapıdan hiçbir fubolcu A takıma çıkıp oynayamaz?
Cvp: Takıma gelen yabancı teknik direktör ligi tanımamasıdan dolayı futboldan anladığını düşünen yönetim kadrosu yerli futbolcu transferini gerçekleştiriyor (tabi bazı eski ve klube yakın futbolcuların etkisiyle). Ayrıca yabancı teknik adam alt yapıyıdaki futbolcuyu tanımadığı için ve yönetim kadrosu alt yapıdaki oyuncuların gelişimini bilmediği ya da teknik adam olmadıklarından takip etmedikleri için bu futbolcular hakkında fikir sahibi olamıyorlar. Sonuç olarakta buda alt yapıdaki futbolcuların A takımında oynama şansınının kaybolmasına neden oluyor.

Gerek yabancı gerek yerli futbolcu transferinde hatalar yapılmasının ve transferlerin gecikmesinin sebepleririnden bazılarını dile getirmeye çalıştım. Bu konularda daha ayrıntılı fikirlerimi ve çözüm önerilerimi sizlerle sonraki yazılarımda paylaşacağım.Umuyorum ki bu sessiz bekleyişin arkasından flash ve en önemlisi yararlı transferler ile spor camiasını şaşırtırız.
Geçen seneki Maldonado ve Josico tranferlerindeki hatalar bu senede tekrar edilmez ve başkanımızın dediği gibi ligte üst üste şampiyonlukları göğüsleyecek ve ayrıca ''avrupada başırılar elde edebilecek'' bir takım yaratılır. Resimdeki sahneler bize tekrar tekrar yaşatılır. Sevgi ve Saygıyla yaşayın...