13 Temmuz 2009 Pazartesi

Transferde neyi bekliyorsun Fenerbahçem?

Öncelikle bugünden itibaren yorumlarım ile hayatınıza renk vermeyi umduğum ForeverBig blogundan selamlar :)

Transferde neyi bekliyoruz?

Evet bugün yayın hayatına geçen bloğumuzun ilk konusu daima ve sonsuza denk gönlümüzde en büyük takım olarak kalacak fenerbahçemiz. Sezona olaylı bir şekilde Mehmet Topuz transferi ile başlayan ve arkasından Bilica, Bekir İrtegün ve Özer Hurmacıyı alarak hızlı bir şekilde devam eden ve arkasından iç transferde selçuk ve volkan ile tekrar anlaşan fenerbahçemiz de günler oldu transfer konusunda hiçbir ses çıkmadı. Yapılacak transferlerin, transfer sezonun sonuna bırakılmasını anlamamaktayım. Yönetim bu şekilde gelecek tepkileri en aza indirmeyi düşünüyor ve tepkilerin önüne geçmeyi planlıyorsa (ki oyle olduğunu zannetmiyorum) bu bir hata olur. Taraftarımız sadece sezon başı değil sezon boyunca her daim tepkisini bir şekilde gösterecek zemin ve mekan bulacaktır. Yani korkunun ecele faydası yok. Kulüp yöneticilerimizin bu bekleyiş sırasında taraftarımızı sakinleştirici ve transfer konusunda bilgilendirici bir takım açıklamalarda bulunmaları gerektiği kanaatindeyim. Şimdi konu başlığımızda olan sorumuzun yanıtı arayalım;

1-Bir takım transfer sezonu açılır açılmaz yerli futbolcu tranferi konusunda elini çabuk tutarken yabancı futbolcu tranferini neden hep transfer sezonun sonuna gelindiğinde yapar?
Cvp: Takımın sürekli teknik direktör ve teknik kadroyu değiştirmesi ve kulübün bu konda belirli bir politikasının olmaması yabancı futbolcu takibi yapılmasını güçleştiriyor. Dolayısıyla da gelen teknik direktör yada menajerlerin tavsiyelerine göre transfer yapmak zorunda kalınıyor. Bu nedenlerle de son ana kadar yabancı transferinde beklenmek zorunda kalınıyor.

2- Bir takım neden yerli futbolcu transferinde genelde daha göz önünde olan ve herkesin bildiği futbolcu transferine gider ve neden alt yapıdan hiçbir fubolcu A takıma çıkıp oynayamaz?
Cvp: Takıma gelen yabancı teknik direktör ligi tanımamasıdan dolayı futboldan anladığını düşünen yönetim kadrosu yerli futbolcu transferini gerçekleştiriyor (tabi bazı eski ve klube yakın futbolcuların etkisiyle). Ayrıca yabancı teknik adam alt yapıyıdaki futbolcuyu tanımadığı için ve yönetim kadrosu alt yapıdaki oyuncuların gelişimini bilmediği ya da teknik adam olmadıklarından takip etmedikleri için bu futbolcular hakkında fikir sahibi olamıyorlar. Sonuç olarakta buda alt yapıdaki futbolcuların A takımında oynama şansınının kaybolmasına neden oluyor.

Gerek yabancı gerek yerli futbolcu transferinde hatalar yapılmasının ve transferlerin gecikmesinin sebepleririnden bazılarını dile getirmeye çalıştım. Bu konularda daha ayrıntılı fikirlerimi ve çözüm önerilerimi sizlerle sonraki yazılarımda paylaşacağım.Umuyorum ki bu sessiz bekleyişin arkasından flash ve en önemlisi yararlı transferler ile spor camiasını şaşırtırız.
Geçen seneki Maldonado ve Josico tranferlerindeki hatalar bu senede tekrar edilmez ve başkanımızın dediği gibi ligte üst üste şampiyonlukları göğüsleyecek ve ayrıca ''avrupada başırılar elde edebilecek'' bir takım yaratılır. Resimdeki sahneler bize tekrar tekrar yaşatılır. Sevgi ve Saygıyla yaşayın...





Hiç yorum yok: