31 Ağustos 2009 Pazartesi

Zafer, 'Zafer Benimdir' Diyebilenindir. 90+4

Asılan bu pankart Manisa maçının sonucu için tam anlamı ile cuk diye oturuyor. Gerçi maksadı bir yerlere mesaj göndermek ve günün anlamını vurgulmak için ama evrensel doğruluk içeren bu söz her koşulda bir anlam taşımaktadır. Ulu Önderimiz Atatürk dünyaya mashar olmuş düşünceleri ve söylevleri ile evrensel doğruları halkına bir yol gösterici olarak miras bırakmıştır. Mirasına sahip çıkan Fenerbahçemiz akşamda galibiyete giden yolu bulmuştur.

Ahhh ahhh. Maçtan önce bu adamın saha kenarında olması hem Fenerbahçemiz hemde milli takımımız için büyük kayıp olduğunu belirtmiştik. Bunuda oynanan maçtan sonra çok daha iyi kavradık. Alternatifi olmadığını daha önce belirtmiştik. Nitekim olmayışı önünde oynayan Kazım'ı da bozdu ve Kazım maç boyunca çok kötü bir performans sergiledi. Arkasında oynayan Bekir ile top alış-verişi yapamayınca sağ kanadımız işlerliğini yitirdi. Tabii bu arada Manisasporun kanatları son derece iyi kapadığınıda belirtmek gerekiyor.

Emre Emre Emre ne diyelim bilmiyorum. Kırmızı kart görünceye kadar oynayışı, presi, top kapışı ve mücadelesi ile maçın adamı olma yolunda ilerlerken takımını 10 kişi kalmasına sebep olarak takımını yarı yolda bıraktı. Tamam Emre'ye maç boyunca ölçüsüz çok faul yapılıyor, tamam hakemler, eski hakem müsfettelerinin hedef gösteren yorumları sonucu gaza gelerek Emre'ye yapılanları ve tahrikleri görmezlikten geliyor birde üzerine Emre'ye kart gösteriyor, ama Fenerbahçede kimi zaman kaptanlık pazubandını da takan lider bir futbolcu olarak bütün bu yapılanlara göğüs germeli Emre. Fenerbahçeli olmanın, Süper ligin Fenerbahçe ve diğerleri diye ayrıldığının anlamını kavramak oldunu bilmeli Emre. Bir şekilde bunu anlamalı, anlatılmalı ve buna göre bundan sonra sahada hareketlerini ayarlamalıdır. Kimseye böylece çanak tutmamış ve takımını da yanlız bırakmamış olacaktır böylece.

'90 dakika havlu atmadan saldırdık ve sonunda 3 puanı almayı başardık. Benim atacağım gol sayısından çok takımın kazanması önemli.' maçtan sonraki bu açıklaması ile sonuna kadar galibiyetini kovalamanın ne kadar önemli olduğunu vurguluyor Guiza. Attığı golle takımını öne geçirdi, sahada çok çabaladı, atılan ikinci golde Alex'e topu gönderirken son derece ölçülü idi. İyidi Guiza daha iyi olacak...

Onlar bunu hep yapıyorlar. Alex maçta iki sihirli dokunuş yaptı ve ikiside gol oldu. Maça sonradan girdi takımının hanesine 3puanı yazan golü attı. Fırsatçılığını, zekasını, takipçiliğini kullandı. Zafer, 'Zafer Benimdir' Diyebilenindir diyerek takımını galibiyete taşıdı, onun adı SEMİH.

Hiç yorum yok: