24 Ağustos 2009 Pazartesi

Muhteşem İkili: Aurelio ve Bayram Tutumlu

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nca, Fenerbahçe’ye 5 milyon 250 bin Dolar tazminat ödemeye mahkum edilen Aurelio’nun menaceri Bayram Tutumlu, itirazda bulundukları Tahkim Kurulu’nun bir türlü karar vermemesinden yakınarak şunları söylemişti “Çıkaracaksanız çıkarın kararı. Milli bir oyuncuya bunu neden reva görüyorlar? Aurelio, Türk Milli Takımı için oynuyor. Yapmadığı fedakarlık kalmadı. Ne istiyorlar Marco’dan? Fenerbahçe’ye diyet borcu olan Federasyon, kendisini ikide bir hançerliyor. Her yerde Fenerbahçe mi var? Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nda Fenerbahçe’nin adamları vardı. Tahkim’de de mi var? Her yerde Fenerbahçe mi var? Bu işin peşini bırakmayacağız. CAS’a gideceğiz. Federasyonu mahkemeye vereceğiz. Sen bu adama yarın hangi yüzle ‘gel milli takımda oyna’ diyeceksin. Marco, sözlerimin altına imzasını atar”

Tahkim Kurulu kararını açıkladı ve karar Aurelionun lehine oldu. Demek ki neymiş Aurelio ya reva görülen birşey yokmuş. Şimdi Sayın Tutumlu'ya sormak lazım Aurelio Milli takımda oynayıpta ne fedekarlık yapmış? Diğer oyunculardan azmı pirim almış? Diyet borcu olan bir Federasyon bu şekildemi diyet öder? Şu durumda acaba Federasyon, başkasına olan diyetin borcunumu ödedi. Çözüm Kurulunda Fenerbahçe'nin adamları varsa, Tahkimde kimin adamları varda karar Aurelio lehine çıktı?

Bir de Federasyona güvenmediğini ifade eden Tutumlu, “Ama bana anlattıklarına göre Tahkim Kurulu, Fenerbahçe’nin emrinde olmayan bir kurummuş. Bir federasyonun, bu kadar karmaşık ilişkiler içinde olması bana utanç veriyor.

Galatasaray ve Beşiktaş Aurelio ile ilgilenmediğini açıkladı. Bunun sebebi herhalde, Tutumluya duyulan güven eksikliği olsa gerek. Tutumluya kim ne anlattı? Anlatanlar böyle bir konuda nasıl bilgi sahibi ve nasıl bir ilişki içindeler ki Tutumluya bu konuları anlatıyorlar? Tahkim Kurulunun Fenerbahçe'nin emrinde olmayan bir kurum olduğunu öğrenmiş Tutumlu, peki Tahkim Kurulu kimin emrinde şu halde? Bu karar çıktığına göre. Ayrıcı Tutumlu bunu nasıl öğrenebiliyor? Nasıl bu tip açıklamalar yapabiliyor? Peki bu karardan şuan kimler utanç duyuyor?


Bunlarlada yetinmeyen Tutumlu ‘Geri dönmesi için anlaşmıştık’ Yeter artık. Bu lafları 3 aydır söylüyorum, yanıt veremiyorlar. Çözüm Kurulu nereye bağlı? Neden o kadar çok Fenerbahçeli var? Bunlar soruşturulsun. Federasyon, Aurelio konusunda Aziz Yıldırım’ın istekleri doğrultusunda hareket etmekte” iddiasında bulunmuştu.

Evet birşey de Tutumlu haklı, çok Fenerbahçeli var. Ancak Kurumların işine müdehale eden ve haksız yönlendiren Fenerbahçeli yok. Federasyonun Aziz Başkanın istekleri doğrultusunda hareket etmediği de bu kararla isabet olduğuna göre, Federasyon bu kararla Tutumlunun deyişiyle kimin istekleri doğrultusunda hareket etmekte? İddaalarda bulunmak kolay ancak arkasında durmak zordur. Peki bu kararın ve açıklamaların ışığında soruşturulması gereken şeyler olduğu düşünülmüyor mu?

İddaların asılsız olduğu düşünülüyorsa neden iddaa sahipleri hakkında herhangi birşey yapılmıyor? Federasyon, Federasyon kurumları ve Aziz başkan hakkında bu şekilde iddaalarda bulunan ve kurumları yıpratan kişilere soruşturma başlatılması gerekmiyor mu? Eğer iddaalarda haklılık payı olduğu düşünülüyorsa şu halde bu iddaalar da neden araştırılmıyor? Tabii bu durumda Tutumluya bilgi veren kişilerinde araştırılması gerekiyor. Nasıl bu tip bilgiler verildiği ve bu bilgi aktarımındaki amaçlarının ve bunu yapmalarının sebepleride sorulmalı? Şu durumda dile getirilen yenilir yutulur cinsten olmayan iddaların ve Tahkim Kurulundan benzer konularda çıkan farklı kararların meşruluğuda araştırılmalı...

1 yorum:

Bolat dedi ki...

cok yerinde elestiriler, güzel yazmissiniz elinize saglik.