29 Ağustos 2009 Cumartesi

Barcelona ile Ritüel

Kupa, onu hak edenin elerinde yükseldi. Barcelona kupalarına bir tane daha ekledi. Fazla söze gerek yok onlar bunu hep yapıyor. Kadrosundaki herbiri yıldız oyuncusuyla, maç boyunca yapılan pas trafiği ve ortaya koyduğu oyunla bu senede tam gaz yoluna devam edecek.

Maçın tek golunü attı. Shakhtar duvarının arkasına sızdı topu ağlarla buluşturdu. Golü atan adam olarak geceye damgasını vurdu Pedro Rodriguez.

Kim ne derse desin hala beğenmiyorum bu adamı. Ne oyun tarzını ne de tekniğini. Bundan sonrada beğeneceğimi sanmıyorum. Akşamda sahada futbol adına hiçbir sey yapmadı, yapmadığı gibi Thierry Henry'e vermediği bir pas var ki pozisyonun gol olmasının önüne geçerek maça damgasını vurdu Zlatan Ibrahimović.

Lionel Messi, masum suratı, paytak koşuşuyla sevimli bir ördek yavrusuna benzer haliyle herkesin sevgisini kazandı, top tekniği, attığı goller ve oyun zekası ile futbolseverlerin gönlüne girdi. Akşamda golün pasını vererek duvarı delen adam oldu. Ancak maça, verdiği gollük pasla yada oynadığı topla değil, rakibine yaptığı çirkin hareketle damgasını vurdu. Bu hareket kendisini hiç yakışmadı. Bu şekilde devam ederse Cristian Ronaldo ile antipatiklik konusunda da yarışmaya başlayacak.

Kafamıza takılanlar: Tamam anladık Shakhtar, Barcelonaya rakip olacak düzeyde bir takım değil, kora kor da oynamasını beklemiyorduk. Ama bir takım bu kadarmı kendi ceza sahası içine gömük oynar. Tüm maç boyunca tam anlamıyla bir duvara sut çeken Barcelonalı futbolcuları izledik. Haliyle maçtan zevkte almadık. Gol geciktikçe Shakhtar kapandı, Shakhtar kapandıkça maç seyir zevkini kaybetti. Keyifle bir maç izleyerek geçirilecek akşam, zaman kaybı olarak gecenin sonunda iz bıraktı. Birde allah aşkına UEFA organizasyonlarına katılan takımlarımızın sahalarının tuvaleterindeki ayna yüksekliğini bile denetleyen UEFA yetkillileri maçın oynandığı sahanın zemenini hiç mi görmediler. Süper kupa finali böyle bir saha zemininde mi oynatılır.

Hiç yorum yok: