28 Temmuz 2009 Salı

Ariel Ortega Şimdi Ne Yapıyor?

Hürriyette, Ariel Orteganın haberini ve bir hazırlık maçında attığı golü görünce, bir zamanlar Fenerbahçemizin transfer ettiği ve benimde hayranı olduğum bu Arjantinli yıldızın haberini es geçmeyim dedim.

Yıl 2002, Fenerbahçe Arjantinli yıldız Ortega için River Plate takımına 5, Parma'ya 2.5 milyon dolar ve Ortega'ya da yıllık 2 milyon dolar vererek bu transferi gerçekleştirdi. Ortega Fenerbahçe'de 2002-2003 sezonunun ilk yarısında 14 maça çıktı, 5 gol attı, 4 sarı, 1 de kırmızı kart gördü. Bir maç var ki o maçta Ortega Fenerbahçe taraftarının gönlüne taht kurdu. Yeri gelmişken bu maça değinmeden geçmek olmaz tabii ki. Tarih: 6 kasım 2002, Fenerbahçemizin ezeli rakibi Galatasarayı 6-0 yendiği müthiş maç. Öncesi ve sonrası ile çok konuşulan bu maç için neler yapılmadı ki, kartpostallar, web sayfaları, fotoromanlar vs. Sonrası, hala ezeli rekabet devam ediyor. Bizde izlemeye devam ediyoruz:)

Asıl mevzuya geri dönelim Ariel Ortega. Geldiği dönemde bir Fenerbahçeli ve bir futbolsever olarak, benim olduğu kadar rakip tüm taraftarın da kendi takımında görmek istediği bir futbol çambazı idi. Ancak ne yazıkki Arjantinli futbolcunun, takımın o dönemdeki hocası Werner Lorant'la yıldızı barışmadı, takımdaki futbolculardan özellikle Ceyhun ve Revivo ile anlaşamadı. Lorant, Ceyhun ve Revivo bermuda şeytan üçlüsü nedeniyle takıma ve Türkiye'ye uyum sağlayamadı. O dönemin yıldız oyuncusu, herkesin izlerken hayran kaldığı, maradonanın velihatı olarak görülen Ariel Orteganın, Fenerbahçeden ayrılış hikayesi başladı. Devre arasında Arjantin'e gidip dönmeyince Fenerbahçe, FIFA'ya başvurdu. Uzun süren hukuki mücadelede sonunda FIFA Fenerbahçe'yi haklı bulundu. Ariel Ortega'ya para cezası ve 1 yıl futbol oynama yasağı getirdi. Ariel Ortega bu nedenle 2003-2004 sezonunu yeşil sahalardan ve meşin yuvarlaktan uzak geçirdi. Şuan 35 yaşındaki Ariel Ortega, River Plate takımın oyuncusu olarak futbol yaşantısına devam etmektedir.

Bilginize...

Not: Tarih, Ceyhun ve Revivonunda bir sene sonra takımdan ayrılışını yazdı. Kazma milletin kuyusunu kazarlar kuyunu.

Hiç yorum yok: