29 Temmuz 2009 Çarşamba

Fenerbahçe - Budapest Honved

UEFA Avrupa Ligi 3.Ön Eleme Turu
30 Temmuz 2009, Futbol Smart’tan Saat:21.45'te
Fenerbahçe - Budapest Honved Maçını Canlı Olarak İzleyebilirsiniz

Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda kuralıp çekilip Fenerbahçe karşılacaklarını öğrenince Honved Teknik Direktörü Tibor Sisa, "Avrupa arenasında oynamak istiyorduk, bu amacımıza ulaştık. Bundan 10 yıl önce bir Türk takımı ile eşleşsek bayram yapardık, ancak zaman değişti. Daha kötüsünü çekemezdik. Türk futbolu sadece Avrupa’da değil, dünyada da elit düzeyde bulunuyor. Çekilebilecek en güçlü rakibi çektik diye üzülmemize gerek yok. Tur atlamak için herkesin ve bizim de favorimiz Fenerbahçe. Ama biz yine de umutluyuz. Şansımız çok az da olsa bunu değerlendirmek için hazırlıklara başlayacağız." diyerek türk takımlarına özellikle takımımıza methiyeler düzmüştü.

Sonrasında Sisa, ''Daum’un dünyanın en önemli hocalarından biri olduğunu ifade eden Sisa, “Kadrosunda dünya yıldızlarını barındıran Fenerbahçe, hem bütçesiyle hem de seyirci potansiyeliyle dünyanın en önemli takımlarından biri. Fenerbahçe ile karşılaşacağımız için çok mutlu, aynı zamanda heyecanlıyım. Başkanımız, başarı için hiçbir şeyden kaçınmıyor. ancak Fenerbahçe ile boy ölçüşebilecek durumda değiliz. Avrupa’da bile çok az sayıda takım Fenerbahçe ile boy ölçüşebilir. Futbol sürprizlerle dolu. İstanbul’a teslim olmaya gitmiyoruz. Futbolcularım, kendilerini göstermek için iki misli mücadele edecek. Fenerbahçe’den korkmamız için bir sebep yok. Çünkü elenirsek kimse bize hesap sormaz. Fenerbahçe maçından zevk almak için oynayacağız. Hayal aleminde uçmuyoruz. Turu geçmek için çok az şansımız var ama yok değil'' diyerek övgülerine devam etmiş ve mütevazi bir açıklama yapmıştı.

Maç yaklaştıkça beyanatlarıda değişen Sisa, 30 Temmuz’da İstanbul’da oynanacak ilk karşılaşmadan avantajlı bir skorla ayrılmanın hesaplarını yaptıklarını, Kadıköy’de iyi bir skor elde ederek, Budapeşte’de turu geçmek istediklerini ifade etmeye başladı. Benzer ifadeler Honved savunmasıdaki iki isim Hajdu ve Benjamin tarafındanda kullanıldı.

Maç yaklaştıkça bu şekildeki beyanatların normal olduğunu düşünüyorum. Ancak Sisa ve Honved'li futbolcular, sanırım takımımızı gözüne kestirdi yada bizim bilmediğimiz kadar iyi bir takımlar. Tabii Fenerbahçemiz hakkında derin bilgilerede sahipte olabilirler :) diye düşünmektende kendimi alamadım.
Maç bildiğiniz gibi yarın 21,45 te. İki takım arasında oynayacak rövanş maçı ise seyircisiz olarak 6 Ağustos’ta Macaristan’da yapılacak. Macar ekibi, geçtiğimiz sezon İnter Toto Kupası’nda Avusturya’nın Sturm Graz takımıyla oynadığı rövanş maçında çıkan olaylar nedeniyle, bir maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılmıştı. Honved’in cezası, bu sezona sarktığı için Fenerbahçe maçı boş tribünler önünde oynanacak.

Honved bizi ne kadar tanıyor bilmiyorum ama biz biraz Honved'i Tanıyalım:

Ligde en son 1993 yılında şampiyon olan Kırmızı-Siyahlı ekip, geçen sezon ligi 14. sırada bitirdi ancak Macirastan Kupası’nı kazanarak, Avrupa Ligi’ne 3. ön elemeden katılma hakkını elde etti. Macar futbol tarihinin önemli ve köklü ekiplerinden biri olan Kırmızı-Siyahlı ekip, 1909 yılında kuruldu. 3 Ağustos’ta 100. yılını kutlayacak olan Honved, 1950 yılına kadar Kispest adıyla mücadele etti. Kispest (Küçükpeşte) semtinin takımı olan Honved’de Real Madrid ve dünya futbolunun efsane isimlerinden olan Ferenc Puskas da, 1949-55 yılları arasında forma giydi. Puskas’ın giydiği 10 numaralı forma müzeye kaldırıldı ve o günden beri 10 numarayı kimse giymiyor. Puskas’ın yanısıra, geçmişin ünlü isimleri Detari, Kocsis, Bozsik, Tichy de Kırmızı-Siyahlı formayı giydi. Macaristan Ligi’nde 13 kez şampiyon olan, ligi 12 defa ikinci bitiren Honved, 7 kez de Macaristan Kupası’nın sahibi oldu.

Budapest Honved’in sahibi bir Amerikalı: George Hemingway.
Kuruluş: 1909
Stadı: Bozsik Stadyumu (10.000)
Başkan: George Hemingway
T.Direktör: Tibor Sisa
Renkleri: Kırmızı-Siyah
Başarıları: Macaristan Ligi (13), Macaristan Kupası (7), Mitropa Cup (1), Trofeo Cup (1)
Yaş ortalaması: 25
Takım değeri: 5.000.000 Euro

İDEAL ONBİRİ:

Toth, Takacs, Debreceni, Benjamin, Madar, Diego, Ivancsics, Hidi, Horvath, Abass, Abraham

Hiç yorum yok: