28 Temmuz 2009 Salı

Anderlecht - Sivasspor Maç Yorumu

Maçın Yorumu: İlk yarı maç sonucu, Anderlecht: 3 - Sivasspor:0

Fenerbahçe maçları dışında bir maçın yorumunu yapmayacaktım aslında. Ancak maç başlayıpta Sivasspor'un oyununu görünce, Süper Ligi 2. bitiren ve şampiyonlar ligine katılan bir takımın bu denli çaresiz kalışına şaşırdım. Hemen söyleyim hazırlık maçlarındaki kötü görüntü bugünde aynen sahada devam ediyor. Saha dizilişi, savunma anlayışı ile sivasspor son derece kötü. Sayın Bülent Uygun'u Sivasspor'u bu noktaya getirdiği ve fenerbahçeli oluşu nedeniyle hep taktir ettim. Ancak ilk yarıda sahadaki takım Bülent Uygun'un takımı değil gibi. Tamam, giden oyuncular, gelen yeni oyuncular ve sakatlıklar olur bir takımda, ancak bir takımın futbol anlayışı bu kadarmı değişir. ilk sekiz dakikada 3 önemli gol poziyonu veren, sonrasında da saha kurgusu hatalarına, takımın savunma anlayışındaki yanlışlıklar ve birde kişisel hatalar eklenince 18, 22 ve 32 dakikalarda Anderlecht'in golleri geldi. Ersen Martin'li forvetle bu sene çok zor gol atar Sivasspor. Umarım ikinci yarıda herşey Sivasspor için iyi olur.

İkinci yarıya Sivasspor iki değişikle başladı... 55dakika oldu sahada değişen birşey yok Anderlecht hala gol pozisyonuna giren taraf. Sivasspor yine orta sahayı ilk yarıda oluduğu gibi geçmekte zorlanıyor. 70dakika hala bir umutla maçı izliyorum. Bu dakikalarda Anderlecht oyuncu değişikliği yaptı. Ardından sakatık nedeniyle Sivasspor 3. oyuncu değişikliğini gerçekleştirmek zorunda kaldı. 76. dakika Anderlecht 4. golü buluyor. Sivasspor'un savunma organizasyonu kadar hücüm organizasyonları da son derece kötü. 87. dakika, Sivasspor ancak ilk köşe atışını kullanabildi. 90dakika artık maçın uzatma dakikaları oynanıyor. Uzatmalar oynanırken tam maç bitti derken Anderlecht 5. golü buluyor. Maç bitti nihayett... Diyebilirimki Anderlecht açısından bu maç hazırlık maçı oldu. Sivasspor hazırlık maçlarından daha kötü bir performans sergiledi ve tüm umutlarını yitirdi.

Maçtan Çıkan Sonuçlar

Sivasspor'un geçen seneki Sivasspora göre yitirdikleri; Takım olma anlayışını, savunma anlayışını, Teknik direktör'ün futbol anlayışını, pozisyonlardaki çalan her düdüğe itirazla disiplin anlayışını (bu sene çok kart görür sivas böyle devam ederse). Kısacası Sivasspor çok şey kaybetmiş. Bu şekilde giderse son iki sezondur süper lige heyecan katan Sivasspor, bu sezon bırakın ilk beşi ilk on için dahi zorlanır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncelikle yayın hayatınızda başarılı olmanızı tememmni ederim. Fakat anlamadığım şey neden Bülent Uygun'un 5 yeriz 7 yeriz 6 yemeyiz lafları ile de ilgili olan yorumlarınızı belirtmediniz? Açıkçası ben sizden bu açıklaması ve ortaya çıkan bu skorla ilgili bir yorum bekliyorum.
Sevgiler...

foreverFB dedi ki...

Sevgili ozhano,öncelikle teşekkür ederim. Hep söylerim dilin kemiği yok söylediğine dikkat edeceksin diye. Dikkat etmezsen düşersin böyle Sayın Bülent Uygun'un düştüğü 5,7m'lik kuyuya:)Zaman zaman herkes hayatında böyle gereksiz çıkışlar yapar. Ayrıca herkes değinmiş konuya zaten. Ben Bülent'i fenerbahçeliliğinden dolayı severim. Kendime yakıştıramadığımdan dolayıda yazmadım. Saygılar...