30 Temmuz 2009 Perşembe

Fenerbahçem Bu Akşam Kazanmalısın

Bu akşam oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemesi karşılaşmasında Fenerbahçemizin bu sevgi yumağını defalarca yaşamasını ve yaşatmasını istiyoruz. Takımımızın ve Honved'in beklenen muhtemel onbirleri;

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bilica, Önder, R.Carlos, Kazım, Cristian, Emre, Santos, Alex, Güiza

HONVED: Nemeth, Debreceni, Benjamin, Botis, Hajdu, Vukmir, Hidi, Macko, Diego, Hrepka, Abraham

Kalecileri Nemeth, 34 yaşında tecrübeli bir kaleci olup, Honved'in bu seneki yeni transferlerinden. Defansındaki geri dörtlüde oynayan Debreceni 20, Benjamin 22, Hajdu 26, Botis 31 yaşında olup, yaşı itibari ile de en tecrübeli futbolcu Romen Botis. 2006'da Africa Sport'an tranferi yapılan siyahi futbolcu Benjamin, çevik bir futbolcu. Sol bek Hajdu, takımımızın sağ kanatını zorlayabilecek kalitede. Bu nedenle o bölge oynayacak Kazım ve Gökhanın daha dikkatli olması gerekiyor.

Orta sahadaki Vukmir 3o her iki ayağınıda iyi kullanabiliyor daha çok defansif özalliklere sahip, orta sahanın bir diğer ismi 18 yaşındaki Hidi ofansif yapası ile macar futbolunun gelecek vadeden isimlerinden. Slovak Macko 27 yaşında olup gerektiğinde ofansif ve grektiğinde defansif bir karakterde oynayabiliyor. Macko'da Honved'in bu seneki yeni transferlerinden. orta sahanın bir diğer ismi 21 yaşındaki Brezilyalı Diego ise Hadju'nun önünde oynayan tam bir sol kanat oyuncusu. Sol ayağını iyi kullanan Diego, Hadju ile birlikte bu akşam Kazım ve Gökhan'ı yoracak gibi görünüyor.

Forvette iki genç isim var. Yeni transfer 22 yaşında Macar Hrepka bu sene Honved'in bolservis verdiği tek oyuncu. Ceza sahası içinde ve dışında oynamayı seven bir forbolcu. Macarlar onada gelecek vadeden bir futbolcu gözü ile bakıyor. Forvetteki diğer isim 2006'da Jomo Cosmos takımından transfer edilen 23 yaşındaki Abraham ise daha çok ceza sahası içinde oynayan ve bu alanda etkli olan bir isim.

Fenerbahçemizi herkes tanıyor. Fazla birşey söylemek gerekmiyor. Tamam macar takımı Fenerbahçemizle kıyaslanamayacak kadar mütevazi bir takım. Ancak tarihimizdeki bazı olaylarıda hatırlayarak rakibi küçümsemeden gerekli konsantrasyon ile sahaya çıkılmalıyız. Rakip genç oyunculardan kurulu ve çok koşacak. Bu akşam Honved teknik direktörü Sisa ligde oynadıkları gibimi yoksa farklı bir dizilişlemi çıkar bilmiyorum ama şu bir gerçek sağ kanadımızda oynayacak iki futbolcuya bu akşam daha fazla iş düşecek. Sayın Daum sağ kanatta Gökhan ve Kazım iklisine yer verecek öyle görünüyor. Kazım özellikle Boluspor maçında olduğu gibi Gökhan'ın ileri çıkışlarında kademeye girmeli ve defans yapmayı unutmamalı. Maçın ilerleyen dakikalarında Kazım ile Deivid değişimi şaşırtmaz. Benim tercihim Deivid'in ilk onbirde oynaması ama teknik adam Daum. Son olarak Emre'nin dünkü antramanda bir saktlığı olmuş. Bu akşam Emre'nin yerine Mehmet Topuz'u ilk onbirde görürsek hiç şaşırmam. Emre ile başlarsa Daum mutlaka Mehmet Topuz'u da ilerleyen dakikalarda Emre'nin yerine oyuna alacaktır.

Fenerbahçem Bu Akşam Yolun Açık Olsun...

Hiç yorum yok: