26 Temmuz 2009 Pazar

Fenerbahçe Boluspor Maçı

Kaleyi Volkan Demirel'in koruduğu maçta, savunmada Gökhan, Önder, Bilica, Roberto Carlos dörtlüsü, ön liberoda Deniz ve Emre, sağ kanatta Kazım, sol kanatta Dos Santos, forvet arkasında Alex ve forvette Deivid ile mücadeleye başlayan takımımız maçı rahat kazanmasını bildi.
Daum, yeni transfer Dos Santos'a ilk 11'de yer verirken Bekir, Cristian Baroni, Güiza ve Mehmet Topuz yedekte bıraktı. Semih sakatlığı ve Uğur Boral da izinli olaması nedeniyle kadroda yer almadı. Sol kanatta oynayan Dos Santos maçın 41. dakikasında ceza alanının dışından sert vurdu ve şık bir golle fileleri havalandırdı. Dos Santos bu maçta ilk onbir oyuncusu olduğunu gösterdi ve bence formayı şimdiden kaptı.
Fenerbahçe Boluspor ile yaptığı bu hazırlık maçı, aynı zamanda 30 Temmuz'da Macar Honved ile oynayacağı UEFA 3. tur ön eleme maçı ile, Futbol Federasyonu Süper Kupası için 2 Ağustos'ta Beşiktaş ile yapacağı maçın bir taktik hazırlığı olması açısından önem arz ediyor.
Maça 46. dakikada Deivid'in yerine giren Guiza ise gösterdiği çaba, attığı gol ve oynadığı oyunla ilk onbir için şansını arttırdı. 46. dakikada Deniz'in yerine oyuna giren Cristian Oliveira ise olumlu hareketlerine karşın o bölgedeki alternatifler düşünüldüğünde forma için daha fazla mücadele etmeli.
Kısacası takımımız yaklaşan Honved Maçı için Honved'in gücü düşünüldüğünde hazır bir görüntü verdi. Ancak Beşiktaş Maçı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Beşiktaş Maçı, Boluspor ve Honved Maçına oranla daha zor geçecek ve takımın asıl gücünü bence ozaman görmek mümkün olacak. Almanyadaki hazırlık maçları ve Boluspor maçı takımın eksikliklerini tam olarak görmemizde bir ölçüt olamaz. Zira bu takımların güçleri ortada.
Son olarak Boluspor maçına Gökhan Gönül Kaptan olarak çıktı. Ancak maça damgasını vuran gerçek Kaptan Alex oldu. Bir takımda lider futbolcu çok olabilir ama kaptan tektir. Yazımda kaptanlık konusundaki düşüncelerimi belirtmiştim ve hala aynı kanıdayım.
Saygı, Sevgi ve Sabırla Kalın...

Hiç yorum yok: