31 Temmuz 2009 Cuma

Fenerbahçe - Budapest Honved Maçının Ardından

Skor, Boluspor maçı ile aynı skor. O maçtan sonrada yaptığım yorumda Honved için Fenerbahçe'nin rakibi olamayacağını söylemiştim. Aynı yorumları sonrasında da dile getirdik. Fenerbahçemiz Maç öncesi tahminimizdeki ilk onbiri ile sahaya çıktı. Honved'te ise tek isim farklı idi, Diego yerine yeni transferlerden Pastva oynadı. Ancak hemen söylemeliyim ki ben maç öncesi yorumumda söylediğim gibi daha fazla direnen ve koşan bir Honved bekliyordum. Ancak Teknik Direktör Sisa çok büyük bir hata yaptı. Ceza sahası içine gömülü bir şekilde savunma yapma anlayışı ile çıktı ve kaçınılmaz son ile karşılaştı. Skor iyi, maç güzel. Ancak cılız Honved ataklarında verdiğimiz pozisyonlarda gözden kaçırılmasın. Yediğimiz gol ve verilen pozisyonlar, Bilica ve Önder'in savunma göbeğinin ikilisi olamayacağını gösteriyor. Birbirlerinin kademesine girerek kademe boşaltılar. Dolayısıyla da maç boyunca uyumlu bir görüntü çizmediler. Ne Almanyadaki hazırlık maçları ne Boluspor maçı nede Honved maçı gücümüzü ölçmek için ölçüt olabilecek maçlar değiller. Beşiktaş ile yapılacak Süper Kupa maçında asıl Fenerbahçe'yi görmek mümkün olacak kanaatindeyim. Yanlız Boluspor ve Honved maçlarında şunu gördük. Fenerbahçemiz asıl transferleri kadro içinden yapmış. Emre, Kazım ve Guiza'dan bahsediyorum. Diyebilirimki bu üçlü bu sene takımın Alex, Gökhan gibi vazgeçilmezleri arasına girecekler. Bir dip notta Cristian için belirtelim. Maç boyunca Emre'nin ileri çıkışlarında boşalttığı kademelere son derece iyi girdi. Emre ile iyi bir ikili oluşturdular. Sağda ise Kazım ile Gökhan tek kelime ile Honved'in sol kanadını ezdi. Bu ikili bu sene çok iş yapar gözüküyor. Guiza ise Daum'un kendisine olan güveni boşa çıkarmayacak gibi görünüyor.

Aragones Fenerbahçesinden Daum Fenerbahçesine geçerken en büyük değişim, takımın pas ve topu tutma yüzdesindeki artışla birlikte koşan bir takım haline gelmesi olmuş. Maçta Daum beklenen değişiklikleri yaptı. Deivid ve Mehmet Topuzun girmesini bekliyordum. Ancak değişim sonucu aldığı mevkiler beni şaşırttı. Sanırım bu sene bu gibi değişiklikleri Daum'dan fazlası ile göreceğiz. Deivid, R. Carlos'un sakatlanması üzerine Adrian'ın sol beke çekilmesi ile Adrian'ın mevkisine geçti. Zico döneminde bir ara o bölgede denenmiş ancak Deivid o bölgeyi yadırgamıştı. Bu maçtada aynısını gördük. Deivid sol kanatta oynamak istemeyen bir görüntü çizdi. Daum, M. Topuz'u o mevkide düşünebilirdi diye düşünüyorum. Deivid'in Daum'un tekrardan yarattığı Kazımı bu takımdan kesmesi zor bence. Carlos'un sakatlanmasından faydalanarak o bölge için çaba gösterse ilk onbir için daha fazla şansı olur. Yoksa Deivid'e yedek kulübesi gözüküyor.

Bu akşam UEFA Avrupa ligi 3. tur mücadelesinde Fenerbahçemizin ve Galatasay'ın gösterdikleri mücadele ve oyun takdirleri topladı. Ezeli rakiplerin bu sene lig'te nefes kesen bir mücadele gösterecekleri sinyali şimdiden gelmeye başladı. Fenerbahçe ile Galatasaray'ın yediği golün, şablon olarak aynı olmasıda bu gecenin enstantenesi oldu.

Saygı, Sevgi ve Nice Galibiyetlere...

Hiç yorum yok: