24 Temmuz 2009 Cuma

Christian Poulsen, Arjen Robben , Andriy Shevchenko Transfer Haberleri

Juventus Teknik Direktörü Ciro Ferrara, Christian Poulsen’i, İspanya’da düzenlenen ve Beşiktaş’ın da katıldığı Barış Kupası kadrosuna almaması üzerine basında bu fotbolcu yine Fenerbahçe ile anılmaya başladı. Peki bu futbolcu transfer edilirmi? Yakın zamana kadar basında bu tür haberlerin yer almasını normal karşılanabilirdi. Zira Fenerbahçe, Billica dışında yabancı futbolcu transferi yapmamıştı. Orta sahada ön libero mevkiinde oynayan Christian Poulsen oynadığı mevkie Cristian Oliveira transferi gerçekleştirilmişken hala bu haberlerin yapılıyor olması, sadece gazete sayfalarını doldurma çabasından öteye geçemez. Kısacası bu futbolcunun bu saatten sonra transferi mümkün değildir...

İspanya´nın ünlü gazetesi Marca gazetisinde ve bugünde yerli basında Arjen Robben haberleri yer alıyor. Yabancı kontenjanının dolu olması, sol kanat için fenerbahçenin Andre Dos Santos transferini gerçekleştirmesi ve takımın şuan stoper arayışında oluşu gibi sebeplerden dolayı, forvet ve sol kanatta sol açık olarak oynayabilen bu yıldız futbolcunun transferinin de pek mümkün olmadığını ve bu transferinde sadece gazete sayfalarını doldurma çabasından öteye geçemeyeceğini söyleyebiliriz.

Bu arada İspanya basınında ve yerli basınımızda çıkan bir başka haber ise Andriy Shevchenko transferi üzerine... Ukraynalı golcü İstanbul’a indiği an, Daniel Güiza’nın ise gönderileceği yazılıyor. Açıkçası sayın başkanımızın Shevchenko ilgisini bilmeyen yoktur. Ancak yine Poulsen, Robben transferleri gibi bu transferinde aynı sebeplerden dolayı pek mümkün olacağını düşünmüyorum. Zira Sayın Daum'un, Guiza'nın takıma geç katılmasından sonra yaptığı açıklamalar forvet olarak ona güvendiği yönündeydi. Bu nedenlede bu mevkie yabancı bir oyuncu düşünüldüğünü zanetmiyorum. Fenerbahçe Edu'nun sözleşmesini henuz askıya almadı. Eğer bu gerçekleşir ve yabancı kontenjanı açılırsa bu kontenjanın stoper mevkii için kullanılacağını düşünüyorum.

Kısacası Christian Poulsen, Arjen Robben, Andriy Shevchenko için yer alan haberler sadece basın tarihinde sayfaları süsleyen haberler olarak yerini alacaktır...

Diğer taraftan basında gün geçmiyorki Lugano hakkında haber çıkmasın. Uruguaylı futbolcunun Avrupa´daki arayışlarının sonuçsuz kalması üzerine her gün bu konuda basında birçok haber çıkıyor. Edu'nun sözleşmesi askıya alınırsa yabancı kontenjanını bu mevkiie kullanılması gerekliliğini daha önceki yazılarımda defalarca dile getirdim. Zaten duyumlarımda bu yönde. Peki Uruguaylı futbolcu ile tekrar anlaşılmalımı? Bu soru ile ilgili anketimiz sitemizde günler önce yerini almıştı zaten ve Lugano defteri kapanıncaya kadarda bu soruyu soracağız. Benim bu konudaki fikrim önceki günlerde anlaşılması yönünde iken günler geçtikçe bu konunun uzaması bende bazı kuşkular yaratmaya başladı. Ancak şu an Fenerbahçenin bu mevkie duyduğu ihtiyaç, Lugano'nun kalitesi ve takıma uyumu göz önüne alındığında, transferde bu futbolcu ile anlaşılması hiçte uzak bir ihtimal olmadığı gibi en mantıklı yaklaşım gibide görünüyor.
Saygı ve sevgi ile kalın...

Hiç yorum yok: