6 Eylül 2009 Pazar

Elde Var 1

Estonya maçına işte bu onbir ile çıktık. Gökhan Zan 35. dakikada sakatlanıp çıktı, görevini Önder Turacıya oyuna girerek yüklendi. 61. dakikada Kazım yerini Halil Altıntop'a 78.dakikada Emre Ceyhun'a bıraktı. Ffutbol severlerin gecesine keyif veren bir tatta, gollü ve çekişmeli geçen maçı milli takımımız kazanarak, kalan 3 maça umudumuzu taşıdı. Şimdi elde var 1 geriye kaldı 3 diyoruz.
05.09.2009
TÜRKİYE 4 - 2 Estonya
Tuncay Şanlı (29) : Voskoboiniko (6)
Sercan Yıldırım (37) : Vassiljev (53)
Arda Turan (62)
Tuncay Şanlı (72)
09.09.2009
B. Hersek - TÜRKİYE
Mutlak kazanılması gereken maç
10.10.2009
Belçika - TÜRKİYE
B. Hersek maçının sonucuna göre
ya yola devam maçı ya da grup maçlarını tamamlama maçı
14.10.2009
TÜRKİYE - Ermenistan
B. Hersek maçının sonucuna göre
ya yola devam maçı yada grup maçlarını tamamlama maçı
ve Milli Şuur Maçı

Estonya maçının sahadaki en diri iki oyuncusu. Emre ve Gökhan mücadeleleri ile sürekli maçı forse ettiler. Gökhan önündeki Kazımın etkisiz oyunu nedeni ile zaman zaman bozulsada Kazım çıktıktan sonra daha iyi idi. Orta sahada Emre'nin yanlız kalması nedeniyle Estonya, stoperlerimiz üzerine daha çok gelme şansı buldu. Bu esnalarda kademeye girerek stoperlerimize katkı yapan Gökhan, hücumlarda etkisiz kaldı. Hamit'in fazla etkili olamadığı maçta, Emre orta sahanın tüm yükünü oyundan çıkana kadar çekti. Dolayısyla bu iki futbolcumuz takımın en diri futbolcuları oldular. Ayrıca Emre elini kolunu bu maçta yapılan fauller sonrası pek sallamadı. Sabır elâmeleri gösterdi. Bu sabrın devamını Fenerbahçe'mizde diliyoruz. Bu arada sahanın en etkisiz isimleri sırasıyla Hakan Balta, Kazım ve Hamit oldu. Savunmada Servet ve sonradan oyuna giren Önder takım iki gol yemesine karşın iyi oynadılar.

Takımda yıldızlar var duyurlur. Arda ve Sercan bu akşam milli forma için ellerinden geleni yaptılar. Arda, attığı gol ve verdiği paslar ile, Sercan ise forvetteki hareketliliği ve attığı golle maçın kazanılmasında en büyük pay sahibi olanlardandı.

Sahada 10 numara var. Sahada 10 numara bir kaptan var Tuncay ŞANLIIII... 10 numara dediğin böyle olur. Takımını gerektiğinde sırtlar ve zafere götürür. Kimsede neden bu adam 10 numara demez. Bence maçın adamı olmayı hak etti Tuncay Şanlı.

İlginizi çekebilir:
10 Numara Milli ?
Milli Hazırlık, Milli Sevinç...

Hiç yorum yok: