23 Eylül 2009 Çarşamba

Eleştirilerin Asıl Sebebi Ne?

Bir maçı daha alarak 3puanı hanemize yazmış olmak, kim ne derse desin 6'da 6 yapmış olmak, sonraki haftalarda, bu geride kalan 6 hafta için iyi oynadık ama puan alamamıştık ondan lig şampiyonluğunu kaçırdık demekten iyidir. Geçen senenin ilk 6 haftası aldığımız sonuçlar hatırlandığında, bu alınan puanlar, herkesi tatmin eden bir futbol oynayarak alınmamış olsada ileriki haftalarda şampiyonluk yarışı için önem arz etmektedir. Takım, İ.B.Belediyespor karşısında koşmadı diyemeyez. Yakalanan pozisyonlar değerlendirilemeyince ya da gösterilen çaba golle sonuçlanmayınca takımın oyunundan memnun kalınmıyor. Öte yandan mücadele ettiğimiz ve geçen seneki takımlara oranla daha güçlü olan Diyarbakırspor, Manisaspor, Bursaspor gibi takımların ligteki konumları ve güçleride ortada iken, yapılan eleştiriler biraz ağır kaçıyor. Geçen sene ligte mücadele eden takımların kalitesi düşük oyunları hatırlandığında, o sene ligi ilk 3 sırada bitiren takımlarında bu seneki ligte durumları ortada iken, bugün geldiğimiz bu noktada, üstelik Aragones'in takımı nasıl bıraktığı hatırlandığında, o noktadan bu güne bu sonuçlerı elde etmek başarı değilse eğer, daha iyisini kim yapabilirdi diye sormak gerekiyor?

İ.B.Belediyespor'un geçen hafta Trabzonspor'dan 6 gol yemesi bu takımın kötü bir takım olduğu anlamına gelmemektedir, gelemez de. Hele Kasımpaşa gibi bir takımla kıyaslanması ise ancak futboldan başka çıkarımlar sağlamak için yapılan abes yorumlardan öteye geçemez. Buradaki tek amaç sadece rakip görülen Fenerbahçe'nin taraftar önünde imajını zedeleme ve taraftarı takıma karşı kışkırtma çabasıdır. Fenerbahçe'nin başarı kazanmasını istemeyen kişilerin bu tip yorumlarına karşı Fenerbahçeliler uyanık olmalı ve bu yorumların amacına ulaşmasına yardımcı olmamalıdır. Hatırlanması gereken bir diğer şey ise İ.B.Belediyespor'un Trabzonspor maçına kadar mağlubiyetinin olmadığı ve 4haftada 6puan toplayarak ligte 7. sırada yer alıyor olduğudur. Hal böyle iken ligte sıfır çekmiş ve sadece 3gol (biri Galatasaray'a) atabilmiş Kasımpaşa ile İ.B. Belediye karşılaştırılarak bu maç üzerinden Fenerbahçe'nin değerlendirilmesindeki amaç ne olabilir?

Fenerbahçe taraftarının ve yazarlarının, Fenerbahçe'nin bugün oynadığı oyunu eleştirmesinin sebebi ise Fenerbahçe'ye rakip gördükleri Galatasaray ile karşılaştırıyor olmalarıdır. Galatasaray'ın da aynı başarıyı göstermiş olması, Fenerbahçe'ye oranla daha fazla gol atması, bu nedenlede daha iyi oynuyormuş gibi gözüküyor olması ve basının da bu yanda yayın yapıyor olması dolayısıyla eleştiri oklarının Fenerbahçe'ye yöneltmesine sebep oluyor. Eğer Galatasaray Fenerbahçe gibi 6'da 6 yapmış olmasaydı bugun hiç kimse Fenerbahçe'nin oynadığı futbolu konuşmuyor sadece elde edilen galibiyetler ve kazanılan başarıdan bahsediliyordu. Ya da bu galibiyetler geçen seneki ligte kazanılmış olsaydı şimdi Fenerbahçe hakkında bugün Galatasaray için söylenenler dile getiriliyor olacaktı. Öte yandan Galatasaray'a verilen payeler Fenerbahçeye verilmeyerekte haksızlık yapılmaktadır. Galatasaray'ın ligte oynadığı takımlar ve bu takımların ligteki konumları ve ayrıca Galatasaray'ın yediği goller düşünüldüğünde, Fenerbahçe'den iyi olduğunu söylemek sadece yanılgıdan başka birşey değildir. Ayrıca Galatasaray da alacağı ilk kötü sonuç sonrasında, aynı Fenerbahçe'ye bugün yöneltilen ağır eleştirilere mahruz kalacaktır. O zaman Kasımpaşadan yenilen gol, verilen gol pozisyonları ya da Beşiktaş'a karşı kazanılan galibiyette aslında Beşiktaş'ın üstün olduğu gündeme getirilecek, Ligten düşürülen Ankaraspor'dan maçın zor kopararılabildiği hatırlatılarak Galatasaray'a karşı eleştirler yoğunlaşacaktır.

Şu da bir gerçek ki hem Fenerbahçe hem de Galatasaray kadro ve oyun olarak şuan bu lig için iki gömlek büyük. Fenerbahçe ve Galatasaray, şampiyonluk yolunda birbirlerine karşı olan mücadelelerini sürdürürken, iki takım da, ligten kopmamalarını isteyen odaklar tarafından mutlak eleştirilere hedef olacaktır. Zira milyon dolarların döndüğü bu piyasada, bu iki takımın şampiyonluk yolunda yanlız kalmaları pek te istenilen bir şey olmasa gerek. Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray ligte beklenmedik puan kayıplarına uğrayabilirler, uğratılabilirler!!!

Hiç yorum yok: