20 Eylül 2009 Pazar

Sıra Mustafa Denizli'ye mi Geldi?

Sahasında Kayserispor'a mağlup olan Beşiktaş'ta tribünler yönetimi ve Denizli'yi istifaya çağırdı. Süper kupa maçında alınan mağlubiyetin ardından, ligte 6. hafta geride kalırken 1 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan siyah beyazlılarda gidişat iyice karanlık bir hava aldı. Sayın Denizli maçtan sonra yaptığı basın toplantısında yönetime istifasını vereceğini söyledi. Şimdi top Beşiktaş yönetiminde. İstifası eğer kabul edilirse Turkcell Süper Ligte görevinden ayrılan 3. teknik adam olacak. Yönetim taraftarın çağrısına uyup Denizliyi görevden alarak kendini kurtarma yoluna gidecek mi yoksa Denizli'ye sahip çıkıp yola devam mı edecekler? Denizli'nin istifası ile Yönetim de istifasını verecek mi? Zaman herşeyi gösterecek...

Beşiktaş ile ilgili defalarca dile getirdiğimiz şu konu iyice kavranmalı. Bugün belki Beşiktaş'ın içine düştüğü bu hataya diğer büyük takımlarımızda zaman zaman düşüyor. Kalitesi düşük geçen bir ligte, ligin o seneki düşük potansiyeli göz ardı edilerek, kazanılan başarılara aldanılarak kurulan takımın sonraki sene başarılı olması mümkün değildir. Geçen sene Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ligten erken kopmaları lig kalitesini düşürmüş, kaliteli futbol oynayabilen bir takımın olmadığı ligte Beşiktaş şampiyonluğa ve kupaya ulaşmıştı. Ancak hatırlanırsa geçen sene Beşiktaş'ın, Denizli takım başına getirilmeden önce şampiyonluk şansının olmadığı düşünülüyordu. Gerçekte kötülerin iyisi olarak kazandıkları şampiyonluk ve Türkiye kupası Beşiktaş yönetiminin ve Denizlinin gerçekleri göremesini engelledi. Bugün gelinen noktada ise Beşiktaş'ın ne Galatasaray ne Fenerbahçe ne de ligte Kayserispor, Manisaspor vb. takımlar ile mücadele edebilecek bir kadro yapısına sahip olmadığı görünüyor. Bu seneki lig, geçen seneki lig değil, geçen seneki takımlar bu sene daha kaliteli ekipler kurmuş ve oyun mantalitesini de değiştirmiş, kalitelerini ve potansiyellerini arttırmışlardır. Hal böyle iken yapılan transferlerin bu lige cevap verecek şekilde olması gerekiyordu. Fenerbahçe ile yapılan süper kupa maçının ardından, Beşiktaş'taki asıl sorunun, maça özel yapılan hatalardan ziyade kadro kalitesinin düşük olması olduğunu açıkça dile getirmiştik. Sonrasında bunun farkına varan Beşiktaş yönetimi de nitekim Tabata ve İbrahim Kaş transferleri ile bu açığı kapatmaya çalıştı. Beşiktaş yönetimi bu sene treni kaçırmıştır. Şampiyonlar liginde mücadele edeceği bilinen bir takımda yapılan hataların sadece nedeni Denizli olamaz, bunda yönetiminde payı büyük.

Kişisel fikrim, Sayın Demirören kendi koltuğu için Denizli'nin görevine son verecektir. Ertuğrul Sağlam'ın da başına geçen sene aynı haftada bu gelmemişmiydi. Tarih tekerrür edecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok: