13 Eylül 2009 Pazar

Nasıl Yani? Emre'ye Kırmızı, Sarp'a Sarı MI?

Mustafa Sarp kendisine Tabata tarafından yapılan sert müdehale sonrası önce yerdeki rakibine kafa attı, sonra kendisine Ferrari müdehale ederken sol ayağı ile Tabata'nın kafasına tekme. Peki Mustafa Sarp ne kart gördü? Sarı.

Manisaspor dahil hemen her maçta Mustafa Sarp'a yapılan faullerin onlarcasına mahruz kalan Emre, Mustafa Sarp'ın bu maçta gösterdiği tepkinin yarısını bile yapmazken kırmızı kartla cezalanrıldı.
Şimdi soruyoruz; Galatasaray da oynarken de aynı hareketleri yapan Emre hiç kırmızı kart görmezken, Fenerbahçe de yaptığı aynı hareketler sonrası neden kırmızı kartla cezalandırılıyor? Ya da bugün Emre'den kat kat daha rezil hareketleri sahada yapan M.Sarp'a neden kırmızı gösterilmiyor? M.Sarp'ın üzerinde sarı lacivert forma olsaydı bu hareketlerin rengi kırmızı mı olurdu yoksa sarı mı? Kırmızı olacağından hiç şüphem yok. Hakemler formaya göre mi kart seçiminde bulunuyorlar? Emre söz konusu olunca eski bazı hakem müsfetteleri yorumlarında Emre'ye gösterdikleri çatal dillerini, benzer hareketleri yapan diğer oyuncular için neden kullanmıyor. Burada Emre'nin yaptığı hareketlerin doğru olduğunu savunmuyorum. Tabiiki yanlış. Ancak Emre'ye 3 maç ceza veren zihniyetler, M.Sarp'ın bir kırmızı kart bile görmemesini nasıl hazmedecekler onu merak ediyorum. Emre, Manisaspor maçında kafamı attı? Tekme mi? Ama 3maç ceza aldı. Mustafa Sarp, haftaya kadroda yerini alacak. Bu haksız bir rakabet doğurmuyor mu?

Ferrari, M. Sarp'ı tutmakta zorlanırken, Emre'ye böyle bir müdehaleye gerek olmuşmuydu?

Şimdi bu görüntülerden sonra kimse bana Emre'nin Manisaspor maçında bu hareketlerden daha şiddetli bir itiraz gösterdiğini savunamaz. Çünkü bu noktaya gelmeden Emre Kırmızıyı görmüş kulübenin yolunu tutmuş olurdu. Üzerinde Fenerbahçe forması taşımanın verdiği ağır külfette bu oluyor işte.

Burada M.Sarp, Ferrari'yede kafa atsa kırmızı görürmüydü? Topu ceza sahasının dışında son adam olarak elle kesen Leo Franco' ya kırmızı kart gösteremeyen ya da rakibini ceza sahasında çok usta bir şekilde yere indiren Emre Aşık'a penaltı çalamayan hakem burada o kırmızıyı da gösteremezdi. Şimdi bu durumda Hakem'in kötü olduğunu savunan zihniyet, neden sahada çalınan düdüklerin sadece Beşiktaş'ın aleyhine olmasını, Galatasaray aleyhine olmamasını nasıl açıklayabilir? Öyle ya kötü isen her iki tarafa da hatalı düdük çalarsın.

Evet Beşiktaş kötü oynuyor, evet kadro kalitesi düşük, evet derbi mücadelelerinde kazanma şansı düşük. Tamam Galatasaray'ın kadro yapısı kaliteli, tamam iyi oynuyor, tamam belki derbiyi kazanmayı hak ediyordu. Ama bütün bunlar hakemin böylesi bir maçta bu tip büyük hatalara imza atmasını haklı çıkarmıyor, çıkaramaz da. Bu maçtan sonra Galatasaray Ligte güçlü bir ekip ile oynasaydı bu eksikler dez avantajı olacaktı. Gerçi Kasımpaşa ile oynayacak etkilemezdi. Ancak çok kritik bir maç öncesi bu tip kartların gösterilmemesi ligin gidişatını etkileyecektir. Tamam hakem hataları olacaktır bu kaçınılmaz birşey. Ancak bu hatalar tek taraflı olursa o zaman zihinlerde hakemlerin samimiyetleri açısından soru işaretleri doğar. Kaldı ki böylesi derbi maçları yüksek konsantrasyon içinde yönetirken bu tip net görünen pozisyonlarda gerekli kararı veremeyen hakemler, diğer mücadelesi düşük maçlarda kim bilir ne tür hatalara imza atacaklar. Düşünmek bile ürkütücü...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

zavallısın tabatanın sarpın ayagını kırmak ıcın yaptıgı hareketı boyle yorumladın ya ha sarp neden sınırlendı soyleyeyım anlayamamıssın tabata anladı yaptıgı kırmızılık hemen sakatlanmıs gıbı cıglık atmaya baslamasını sındıremedı bırde emre denen adamla aynı kefeye koydun ya helal sana ya anladık yusuf yusufsunuz da bu kadar bellı etmeyın

foreverFB dedi ki...

Yazılanları okuma ve anlama özürlü Adsız arkadaşım, Tabata'nın yaptığı hareketin sert olduğunu yazıda belirtim. Tabatanın yaptığı hareket sonrası sahtekarlığını sindiremedi diyorsun M.Sarp için Emrede kendine yapılan hreketleri sindiremiyor. M.Sarp'ın sinirlendiğini söyleyebiliyor ve buna hak veriyorsun ama aynı hareketlere Emre mahruz kalınca sinirlenme hakkı vermiyorsun. Sarp kafa ve tekme atmakta haklı, ama bunun gibi onlarcasına mahruz kalan Emre, sadece koldan çekince atılma hakkına sahip. Sarp söz konusu olunca kısasa kısas diyorsun ama Emre söz konusu olunca Emre denen adama kırmızı diyorsun. Emrenin Yaptıklarını onaylamadığımı belirttim(sanırım o kısmıda okumadan atladın hemen) ama sen anlaşılan Sarp'ın yaptıklarını onaylıyorsun. Seni Tebrik ederim. Çarpık ve tutarsız düşüncelerin için. Emre denen adam milli takımın bir oyuncusu. Ancak eski bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçede sanırım forma giymesini hazmedemiyorsun. Maçta hakemin yaptıklarını ve vermediği kartları sen sindirebiliyorsunya kimin yusuf yusuf olduğu ortada.